• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divković: Vogošća bez kalkulacija u Mostaru

Autor mondo.ba

Dva dana do nastavka Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše jesenji prvak Vogošća Poljine Hills spremna je da krene u pohod na titulu.

  Lijevi bek Vogošće Ivan Divković ističe da je ekipe odlično radila u pripremnom dijelu.

"Zadovoljni smo učinjenim nakon nešto više od 50 treninga. Mislim da smo se na pravi način uigrali i popravili dosta stvari u našoj igri. Motiva nam ne nedostaje i puni optimizma ulazimo u drugi dio sezone", kaže Divković.

Vogošćani će u prvom kolu nastavka prvenstva imati veoma težak zadatak, jer gostuju Zrinjskom u Mostaru, a upravo "plemići" su napravili veliko iznenađenje kada su u prvom kolu ove sezone u Semizovcu "otkinuli" bod Vogošći.

"S obzirom na to i da Zrinjski i mi imamo visoke ambicije u nastavku sezone meč u Mostaru će biti pravi ispit za oba tima. Izuzetno cijenimo Zrinjski, ali bez kalkulacija putujemo u Mostar, gdje želimo da dokažemo zašto smo jedni od glavnih favorita za titulu. Zrinjski nas je iznenadio u prvom dijelu u Semizovcu, pa je i to sigurno motiv više za ovaj meč", govori Divković i nastavlja:

"Zrinjski se u pauzi kvalitetno pojačao, prije svega mislim na iskusnog Darka Martinovića, koji će sigurno mnogo značiti ovoj ekipi".

U proteklom periodu treneri protivničkih ekipa, kao i kompletna rukometna javnost u BiH Vogošću su okarakterisali kao možda i glavnog favorita za naslov prvaka, a Divković ističe da to nije pritisak za ekipu.

"Iskusan smo tim i to nam nije pritisak, nego motiv i obaveza više da dokažemo zašto nas smatraju favoritima", završio je Divković.

Meč 14. kola Premijer lige BiH za rukometaše između Zrinjskog i Vogošće igra se u petak (10. februar) od 18 sati i 30 minuta u dvorani "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mile

E moj Divkoviću.Čeka te Borac i nemoj misliti da ćeš mu zabiti deset komada,devet možda i nekako

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC