• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija na korak od plej-ofa!

Autor mondo.rs

Još bod i FED kup reprezentacija Srbije izboriće meč koji donosi baraž za popunu Svetske grupe 2, narednog aprila.

 Srbija na korak od plej-ofa! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Još bod i podmlađena i oslabljena FED kup reprezentacija Srbije plasiraće se u plej-of meč u kom je ulog veliki - aprilski nastup u baražu za Svetsku grupu 2 nezvaničnog svetskog prvenstva u tenisu!

Naša Ivana Jorović (148. WTA) deklasirala je 18-godišnju izraelsku takmičarku Maju Tahan, 1.212 na svetu trenutno, rezultatom 6:1, 6:0, tako da Nina Stojanović (126. WTA) ima priliku da protiv 249. na svetu, Deniz Kazanjuk donese i drugi bod Srbiji za treću pobedu u Grupi D i maksimalan učinak pred sutrašnji plej-of sa pobednikom Grupe A.

Čak i ako najbolje plasirana od četiri naše reprezentativke bude poražena od Kazanjuk, Srbija će kao i prvog dana imati priliku u dublu da potvrdi prvo mesto i prolaz dalje.

Podsetimo, tim koji predvodi selektorka Tatjana Jačmenica nanizao je prekjuče i juče dve impresivne pobede u Talinu, prvo nad Estonijom 2:1 (presudio je dubl i preokret Nine i Ivane), a i potom Bugarsku 2:1, s tim da tada dubl nije ništa odlučivao jer je bilo 2:0 za Srpkinje već posle dva singla.

Ukoliko u Grupi A ne bude iznenađenja, kao i velikog preokreta u duelu sa Izraelom ovog petka uveče, Srbija će se za aprilski baraž za popunu Svetske grupe 2 boriti sa Poljskom, koju predvode Magda Linet (96) i Katarina Piter (212).

Srbija je 2012. igrala finale Svetske grupe FED kupa protiv Češke, ali je potom usled čestih otkaza i povremenih povreda naših najboljih teniserki usledio pad u Svetsku grupu 2, pa povratak u Evro-afričku zonu, iz koje bi - mimo očekivanja - mogla da nas "isčupa" reprezentacija sastavljena od devojaka rođenih 1997, 1996, 1996. i 1996. godine.

Pored Nine i Ivane, u estonskoj prestonici su još Dejana Radovanović (409) i Bojana Marinković (618).

Baraž je na programu 22. i 23. aprila.

Uskoro opširnije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC