• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dimitrov bolji od Troickog

Autor mondo.rs

Troicki je branio finale Sofije iz 2016. godine, ali je zaustavljen u četvrtfinalu. Brejk lopte imao je samo u prvom gemu meča sa Dimitrovim, koji je potom bio dominantan.

Na mestu gde je prošle sezone igrao finale i bio poražen od španskog tenisera (4) Roberta Bautiste Ahuta rezultatom 6:3, 6:4, srpski as (9) Viktor Troicki ove sezone naišao je na veoma nezgodnog protivnika već u četvrtfinalu.

Domaći teniser i polufinalista nedavno završenog Australijan opena, (3) Grigor Dimitrov, potvrdio je da se nalazi u odličnoj formi.

U petom ATP okršaju sa "susedom" iz Beograda, zabeležio je treću pobedu i to u dva seta bez izgubljenog servis gema - 6:3, 6:3.

Ovim porazom, Troicki je izgubio 105 ATP bodova, jer je branio 150 za plasman u finale, a odbranio 45 koliko donosi četvrtfinale, međutim taj rang takmičenja doneće mu čekna 13.970 evra.

U prvom kolu Troicki je rezultatom 6:2, 6:2 pobedio Turčina, dobitnika "specijalne pozivnice", Džema Ilkela, posle čega je u drugom kolu vodio veliku borbu sa holandskim teniserom Robinom Haseom - 2:6, 6:4, 7:6 (7:3).

Rezultati četvrtfinala:

(4) Roberto Bautista Ahut - (5) Žil Miler 7:5, 7:6 (7:5) (2) David Gofan - Stiv Darsis 6:1, 6:3 (3) Grigor Dimitrov - (9) Viktor Troicki 6:3, 6:3 (8) Martin Kližan - Nikolaz Basilašvili (18.30)

Dimitrov (13. ATP), koji je na startu bio slobodan, a potom igrao tri seta sa poljskim divom Jeržijem Janovicem - 4:6, 6:3, 7:5, u polufinalu će se sastati sa boljim iz meča (8) Martin Kližan - Nikolaz Basilašvili, dok je drugi polufinalni par poznat od ranije i čine ga (2) David Gofan i branilac titule Bautista Ahut.

Ovog petka predveče, u "Areni armejac" kapaciteta 12.373 mesta, Dimitrov je nekako odbranio prvi servis gem u meču, spasao dve vezane brejk lopte, a onda iskoristio prvu na servis Troickog (37. ATP) za vođstvo od 2:0, koje je potom potvrdio gemom bez izgubljenog poena na svoj servis i, iako se do kraja seta više nije susretao sa brejk loptama, Troicki to nije uspeo da nadoknadi.

Od 3:0 do 6:3 svaki od tenisera prilično ubedljivo je osvajao svoje servis gemove, tako da je srpski Dejvis kup šampion šansu morao da potraži u drugom setu.

U njemu rasplamsala se borba pri rezultatu 1:2 u korist Troickog, kada su u naredna dva gema odigrana 20 poena, ali bez brejk lopti i, samim tim brejkova, no to se promenilo pri rezultatu 3:3 kada je Dimitrov napao servis Troickog, stigao do tri uzastopne brejk lopte i drugu iskoristio za 4:3, a potom i 5:3 bez da je izgubio poen.

Dimitrov nije čekao naredni servis gem da bi završio posao, već je rivala poljuljanog samopouzdanja dokusurio novim brejkom za 6:3 posle samo sat i šest minuta tenisa.

Od 2:3 u korist Troickog do 6:3 u korist Dimitrova, odnos u osvojenim poenima bio je 16:3 za bugarskog tenisera.

Drugi po redu ATP turnir u Sofiji, uvršten prošle sezone u kalendar i smešten u kategoriju 250, igra se za ukupni nagradni fond od 540.310 evra, od čega pobedniku pripada 85.945, uz 250 bodova, naravno.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC