• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ALARM NA BANJICI: Partizan pred gašenjem!

Autor mondo.rs

Treneri Vaterpolo kluba Partizan uputili apel za pomoć klubu koji je iznedrio mnoge velike igrače ovog sporta i koji je okosnica reprezentacije. Ali, kome je upućen apel? Šta kaže predsednik JSD Milorad Vučelić. Pročitajte stav Vasovića.

 ALARM NA BANJICI: Vaterpolo klub Partizan pred gašenjem! Izvor: MN PRESS
arhivska fotografija
Izvor: MN PRESS


Vaterpolo klub Partizan preživljava, verovatno, najteže dane u svojoj istoriji.

Užasna finansijska situacija, koja traje godinama, sada je ugrozila opstanak trofejnog kluba, sedmostrukog prvaka Evrope. Partizan nije jedini kojem je potrebna pomoć, jer su svi klubovi u sličnoj situaciji, a na to su ukazali i selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, u nedavnom intervjuu MONDU, kao i mnogi "zlatni delfini", počev od Andrije Prlainovića.

Zbog ovakvog stanja u srpskom klupskom vaterpolu, koji je Savić označio kao "mračno", veliko je pitanje šta će biti i sa reprezentacijom u budućnosti. Jer, klubovi treba da budu baza za stasavanje igrača. Ali, kako da stasaju kad nemaju gde da treniraju, kad je u bazenu hladna voda, kad ih trener vodi na pljeskavixe da ih časti za pobedu, jer platu/stipendiju nisu dobili... ?

Treneri Vaterpolo kluba Partizan oglasili su se danas posredstvom klupskog sajta, takođe, apelujući da se klubu pomogne.

"Treneri Partizana ukazuju na tešku situaciju u klubu zbog nedostatka osnovnih uslova za rad, nastalu kao posledica svega onoga što se oko kluba dešava poslednjih godina, a na kraju je rezultiralo, nažalost, i temperaturom vode u kojoj ne može da se sprovodi trening. Treneri, društveno odgovorni ljudi, smatraju da je rad sa više od 300 mladih vaterpolista, pre svega, društveno korisna i vaspitno-pedagoška, a tek onda trenažno selektivna aktivnost", piše u apelu, koji nije upućen nikome direktno, već uopšteno.

Ističe se da bi GAŠENJEM  VK Partizan bila "naneta neprocenjiva i nepovratna šteta celom vaterpolo sportu i društvu".

"O pedagoško-sociološko-psihološkom aspektu gubitka za decu koja treniraju i koja bi ubuduće trenirala, ne možemo ni da zamislimo posledice", dodaje se.

Treneri VK Partizan apeluju da se učine dodatni napori kako bi se stvorili uslovi da klub nesmetano radi, da se sačuva brend koji su generacije stvarale, i da se omogući da klub nastavi svoju tradiciju i značajnu društvenu misiju, kako bi i ubuduće u omladinskoj školi VK Partizan stasavali vrhunski ljudi i igrači.

PREDSEDNIK JSD i FK PARTIZAN MILORAD VUČELIĆ:

"Prošle godine smo, zahvaljujući pomoći države, uspeli da obezbedimo prilična sredstva za funkcionisanje Sportskog društva, ali lavovski deo svega toga, podnosi Fudbalski klub... Vaterpolo je najkritičniji! Ne može bez države! Čak ni fudbal... Pa zamislite, opština Surdulica pomaže FK Radnik sa dva odsto iz budžeta. Znate kako to funkcioniše? Prebaci se 10 odsto više komunalnom, vodovodu... Zašto to krijemo? Država da ima sposobnog ministra, taj bi morao da pomogne vaterpolo, odbojku, sportove u kojima nešto predstavljamo. Šta je posao ministra? Da donese Zakon o sportu? Za sve što treba da se uradi, postoji samo premijer".

Podseća se da je dugogodišnji vrhunski rad trenera VK Partizan iznedrio veliki broj sjajnih, uspešnih, samopouzdanih ličnosti i plejadu vrhunskih sportista, olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona.

"Po broju osvojenih klupskih trofeja važimo za jedan od najuspešnijih vaterpolo klubova u svetu. Gotovo sva najznačajnija reprezentativna dostignuća su osvojili igrači i treneri koji su potekli iz škole VK Partizan ili su u jednom periodu svoje karijere vaterpolo veštine usavršavali u našem klubu. Kontinuitet i uspostavljeni sistem u radu sa mladima u Partizanovoj vaterpolo školi od škole je stvorio brend. Vaterpolo klub Partizan je vremenom postao sinonim uspeha u vaterpolu i kao takav je prepoznatljiv u Srbiji, Evropi i širom sveta. Danas se slobodno može reći da je VK Partizan sa svojom prepoznatljivom omladinskom vaterpolo školom jedan od najboljih, ako ne i najbolji sportsko-vaspitni vaterpolo kolektiv na svetu", naveli su treneri VK Partizan.

Mnogi bivši vaterpolisti Partizana, poput Bobana Nikića, Živka Gocića, Miloša Ćuka, Stefana Mitrovića... uključili su se u kampanju, koju je pokrenuo jedan navijački sajt, za pomoć Patizanu. Ali, možda i najbolju izjavu tim povodom dao je Jugoslav Vasović, bivši igrač crno-belih, sada tim-menadžer vaterpolo reprezentacije Srbije.

"Moram da iznesem svoje mišljenje, koje je drugačije od ostalih, a to je da taj problem nije od juče, to je velika istorija. Ne želim ja nikoga da napadam, ni etiketiram. Dugovanja su veliki problem, a to je ipak Partizanov bazen, moje mišljenje je da u ovom problemu nema krivice države, tako da je pitanje kome se obraćamo u apelu, jer odgovornih ima sigurno, ali to što se dešava nije krivica države. Na stranu moje emocije i ljubav prema Partizanu, ja ne želim da se nešto iskrivljuje i da bude da sam ja protiv akcije pomoći Partizanu, nisam, pružam podršku, ali treba se zapitati kome se obraćamo", istakao je Vasović za sajt volimpartizan.net.

Nastavio je:

"Šta se dešava sa skupštinom FK Partizan, kakvi su to ljudi, šta se dešava sa JSD? Ranije su drugi klubovi JSD Partizan dobijali pomoć od FK Partizan, sada to ne postoji. Ja iskreno želim da se sve što brže vrati u normalu, ali ovo je moje mišljenje, problem nije od juče. A osipanje je krenulo još 2011, kada smo nakon titule prvaka krenuli nizbrdo".

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

gašenje

Zvezdu i Partizan je davno trebalo ugasiti u svim sportovima kao simbole komunizma i rupe bez dna. Hiljade radnih mjesta je nestalo u raznim komunističkim velikim preduzećima, ali se ova dva jugoslovenska kluba guraju na silu sa enormnim dugovanjima, upumpavaju se pare u rupe bez dna, stjecište su okupljanja tzv. navijača, huligana, zelenaša i mnogih drugih društvenih nemoralnih osoba koji od tih klubova odlično žive, dok se pravi srpski klubovi gase. Ja kao Srbin ne mogu da se poistovjetim sa klubovima koji simbolišu to što simbolišu a to je Jugoslavija, i msm da ih je Tito stvorio, vreme pregazilo, danas su nebitan faktor evropskog fudbala i treba što pre da budu ugašeni zarad decentralizacije i napretka srpskog sporta.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC