• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpkinja rekorderka Lige šampiona!

Autor mondo.rs

Novi rekorder Lige šampiona u odbojci je Srpkinja Jovana Brakočević, koja je "uništila" ekipu na čijoj klupi sedi novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić. "Ne znam zašto ranije nisam ušla u ovakvu formu", kaže Jovana.

 Srpkinja rekorderka Lige šampiona! Izvor: MN PRESS

Novi rekorder Lige šampoina za odbojkašice je - Jovana Brakočević!

"Moram priznati da sam bila raspoložena. Razigrala me je tehničar Fereti, a ja sam bila u svom elementu i odigrala dobro, ali što je mnogo, mnogo važnije, ostvarili smo četvrtu pobedu u Ligi šampiona", rekla je sjajna Jovana i konstatovala:

"Poznato je da ne razmišljam o rekordima, pa tako ni o ovom. Iznenađena sam zapravo što ranije nisam stigla do ovog nivoa forme. Imam samopozdanja i samo sam u Bakuu iskoristila poverenje Feretijeve".

Jovana, korektor Modene i reprezentacije Srbije, postavila je rekord Lige šampoina 2016/17 po broju osvojenih poena - tri asa, jedan blok, 29 napadom, za 33 poena (!?) u pobedi nad Telekomom iz Bakua od 3:1, nakon što je u Italiji bilo 3:0.

S obzirom na to da je Modena u tom meču osvojila 98 poena, lako se može izračunati da je naša odbojkašica sama donela 34 odsto, odnosno trećinu.

Predsednik OSS gledao rekord iz prvog reda

U ekipi Telekoma iz Bakua, prestonice Azerbejdžana, nastupaju Slađana Mirković, Jovana Vesović i Aleksandra Petrović a trener tima je Zoran Gajić, koji je u međuvremenu izabran i za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije.

Jovana i njen tim neće imati mnogo vremena za odmor, jer ih posle evropskih ispita očekuju prvenstvo i Kup Italije, a prvo naredno iskušenje je meč 16. kola šampionata sa Montikjarijem, u kom igraju Jelena Nikolić, Sanja Malagurski i Bjanka Buša.

"Odigrala sam zaista mnogo utakmica protiv ekipa u kojima su igrale odbojkašice iz Srbije. Ipak, prvi duel protiv Montikjarija je bio baš neobičan. Sa Jelenom, Sanjom i Bjankom se odlično poznajem i sigruno će biti vremena za razgovor i pre i posle meča. Ipak, Modeni je ovo veoma značajan meč, jer samo pobedama možemo obezbediti što bolji plasman pre plej–ofa", rekla je nova rekorderka.

Modena se nalazi na prvom mestu Grupe A Lige šampiona sa dve pobede više od takođe italijanskog Koneljana i poljskog Hemika.

U plej-of najjačeg evropskog odbojkaškog takmičenja plasiraće se samo šest ekipa, pobednici četiri grupe i dva najbolja drugoplasirana sastava, a žreb će biti održan 3. marta u Luksemburgu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC