• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rastanak Rafe i Tonija Nadala, otac se umešao...

Autor mondo.rs

"Uskoro će doći dan kada se neću ni za šta pitati...", rekao je stric levorukog tenisera, koji od naredne sezone neće više putovati s njim, a počeo je da ga trenira kada je imao tri godine.

Kada bude počela teniska 2018. godina, u boksu jednog od najboljih tenisera sveta svih vremena, Rafaela Nadala, neće sedeti njegov stric Toni sa prepoznatljivim kačketom na glavi.

Biće to prvi takav slučaj ne od 2001. kada je zakoračio na profi scenu, već od 1989. godine kada je "čika" Toni počeo da uči trogodišnjeg Rafu prvim teniskim koracima.

Do danas, jedan od trojice braće Nadal, uz Rafinog oca Sebastijana i još jednog strica, Migela Anhela, bivšeg fudbalera Barselone, bio je i ostao najvažnija figura u stručnom štabu 14-ostrukog gren slem šampiona.

"Od sledeće godine više neću pratiti Rafaela na turnirima, biću fokisuran na rad na našoj Akademiju", rekao je Toni španskim novinarima.

"Rafin i moj odnos je i dalje odličan, tokom svih ovih godina nikada nije ni bio u krizi. Praktično od njegove 17. godine ja sam bio taj koji je odlučivao o mnogim stvarima, a potom je Karlos Kosta priključen kao menadžerer", rekao je Nadal i podsetio da su usledili i problemi.

"U jednom trenutku počeo je i njegov otac da se meša, svako je imao svoje mišljenje, tako da sam vremenom sve manje i manje učestvovao u donošenju odluka. Uskoro će doći dan kada se neću pitati ni za šta", izjavio je Toni Nadal i nedvosmisleno uputio na to da u Rafinom štabu, ali i samoj porodici Nadal, nisu idealni odnosi.

U međuvremenu, štabu se priključio bivši poznati španski teniser Karlos Moja, koji je i tokom karijere najčešće putovao, trenirao i sparingovao sa Nadalom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC