• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo, bravo i bravo: Veliki podvig Nine i Ivane!

Autor mondo.rs

Drastično podmlađena FED kup reprezentacija Srbije prošla je "sito i rešeto" u Talinu i boriće se za povratak u Svetsku grupu 2. Kakav "kambek" Nine i Ivane u dublu. Sjajno!

 FED-kup-2017-Srbija-Poljska-1-1-odlucuje-dubl-u-Talinu Izvor: MN PRESS

Bravo Ivana!
Bravo Nina!
Bravo i za Dejanu i Bojanu, iako su jako malo igrale!

Bravo i za selektorku Tatjanu!

Drastično podmlađena i oslabljena FED kup reprezentacija Srbije izborila je baraž za popunu Svetske grupe B, nakon što je na turniru Evro-afričke zone u estonskoj prestonici Talinu zabeležila četiri pobede u četiri dana.

Nakon što su Srpkinje prošle kroz Grupu D bez poraza, iako nije bilo lako, usledio je plej-of sa Poljakinjama ove subote popodne, a odluka je pala tek kasno uveče.

Kao i u 1. kolu, kada su gubile od domaćih takmičarki, Estonki, pa napravile srčan preokret za prve bodove, Ivana Jorović i Nina Stojanović i danas su, saterane uza zid, pronašle snagu, volju, inat i majstorstvo i 0:1 u odlučujućem dublu pretvorile u 2:1 i konačnu pobedu - Srbija je u baražu, 22. i 23. aprila naše devojke će igrati za povratak u elitu.

Hronološki, drama u Talinu odigrala se ovako:

1:0 Ivana Jorović (146) - Katarina Piter (212) 6:2, 4:6, 6:4
1:1 Nina Stojanović (126) - Magda Linet (96) 2:6, 1:6
2:1 Jorović/Stojanović - Piter/Linet 4:6, 6:4, 6:1

Nakon glatko izgubljenog prvog seta, viđena je serija brejkova u drugom, Poljakinje su startnih 2:0 za Srbiju pretvorile u vođstvo od 2:3 i kad je trebalo da potvrde i drugi brejk u nizu, povedu 2:4 i gotovo završe posao, naše devojke su napravile brejk bez izgubljenog poena, dovele protivnice u situaciju da moraju da serviraju za ostanak u setu (5:4), a onda ih napale ritern udarcima za još jedan brejk i izjednačenje u setovima – 6:4.

Nina Stojanović (126, 1996)

Ivana Jorović (148, 1997)

Dejana Radovanović (409, 1996)

Bojana Marinković (618, 1996)

Ivana i Nina to tada nisu znale, ali takav obrt u finišu drugog seta značio je i kraj za suparnice, koje su potom bile preslišane.

Da li je umor bio faktor? Da, ali ne u našu korist, jer je Poljska plej-of izborila iz Grupe A u kojoj nije bilo četvrte reprezentacije, pa su za prolaz dalje bile potrebne dve pobede. Srbija je provela ceo dan više na terenu od danas savladanih rivalki.

Ko je junakinja?

Svakako Ivana Jorović, devojka koja nije izgubila meč u Talinu. Dobila je sva četiri singla, četiri puta dovodila je kao "drugi reket" Srbiju u vođstvo od 1:0, a dva puta kada je morao da odlučuje dubl, vraćala se na teren i u paru sa borbenom Ninom, kojoj nije išlo u singlu (1-3), uspevala dva puta da se vrati posle gubitka prvog seta.

BRAVO!

IVANA POBEDILA, NINA NIJE USPELA

Izvor: MN PRESS



Dubl će odlučiti pobednika plej-ofa i odrediti koji će tim u aprilu igrati baraž za popunu Svetske grupe 2.

Posle dva singla u Talinu, četvrtog dana nadmetanja u okviru Evro-afričke zone FED kupa: Srbija - Poljska 1:1.

Sjajna Ivana Jorović pobedila je i u četvrtom singlu, nakon što je u mečevima u Grupi D sa Estonijom, Bugarskom i Izraelom dovodila našu drastično podmlađenu reprezentaciju u vođstvo od 1:0, ali njena koleginica Nina Stojanović potom doživela i treći poraz u četiri singla, potvrđujući da trenutno "kuburi" sa samopouzdanjem.

Ivana Jorović (146) - Katarina Piter (212) 6:2, 4:6, 6:4 za 1:0
Nina Stojanović (126) - Magda Linet (96) 2:6, 1:6 za 1:1

Duel između Srbije, koja je bez poraza prošla Grupu D, i Poljske, takođe neporažene u Grupi A, odlučiće dubl u kom će naš selektor Tatjana Jačmenica sasvim izvesno na teren poslati Ivanu i Ninu.

Njih dve jednom su ove nedelje u Estoniji igrale "do or die" dubl, još u 1. kolu u meču sa Estonijom, kada su gubile i napravile veliki preokret koji je, ispostaviće se, bio presudan na putu Srbije ka subotnjem plej-of doigravanju.

U drugom meču plej-ofa sastale su se pobednice grupa B i C, Hrvatska i Velika Britanija, i tamo je posle dva singla rezultat bio 1:1 (Votson je pobedila Vekićevu 6:2, 6:4, a Konjuh izjednačila protiv Konte 6:4, 6:3), a prevagu je doneo dubl Konta/Votson koji je rezultatom 6:4, 4:6, 6:3 pobedio par Konjuh/Jurak.

Samo pobednici ova dva meča plasiraće se iz Evro-afričke zone u baraž za popunu Svetske grupe 2, koji je zakazan za 22. i 23. april, a poraženi timovi ostaju u trećem rangu takmičenja i za 2018. godinu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC