• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov žreb: Teško, teže, INDIJAN VELS

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser moraće žestoko da se pomuči kako bi odbranio trofej na mastersu u Indijan Velsu, na kojem je nepobediv od 2013. godine

Novak Đoković imao je proteklih godina mnogo uspeha na mastersu u Indijan Velsu. Tri godine zaredom je nepobediv na tom turniru, a ove će imati žestok izazov.

Voljom žreba moraće da savlada nekoliko vrhunskih igrača na putu ka odbrani titule. U njegovoj polovini žreba je paklena konkurencija, jer se u njoj nalaze i Rafael Nadal, Rodžer Federer, Kei Nišikori, ali i Huan Martin del Potro, Nik Kirjos, koji ga je nedavno savladao u Akapulku i Aleksandar Zverev.

Na drugoj strani nalaze se prvi reket sveta Endi Marej, Sten Vavrinka, Žo Vilfred Conga...

Đoković, kao drugi nosilac u Indijan Velsu, biće slobodan u prvom kolu, a u drugom ga očekuje bolji iz duela Kajl Edmund (Velika Britanija) - Gastao Elijas (Portugal).

Osim Đokovića Srbija će imati još jednog igrača u glavnom žrebu. Viktor Troicki sastaće se u prvoj rundi sa Aleksandrom Dolgopolovim iz Ukrajine, 64. igračem na svetu, protiv kojeg ima stopostotan učinak iz dva meča. Ako dobro krene, Viktora u drugoj rundi čeka duel sa Filipom Kolšrajberom iz Nemačke, koji je slobodan u prvoj rundi, a ako bude uspešniji Srbin bi u trećem kolu mogao da se sastane sa Stenom Vavrinkom.

 Već u trećoj rundi mogao bi za rivala da dobije Huana Martina del Potra, Argentinca koji ga je šokirao na Olimpijskim igrama u Riju, ali i poslednji koji ga je pobedio u Indijan Velsu, 2013. godine u polufinalu.

Ako i tu stepenicu prođe sa uspehom, Đoković bi u četvrtoj rundi mogao da se sastane sa Kirjosom, koji ga je nedavno savladao u Akapulku, u prvom međusobnom susretu u karijeri, a onda bi već u četvrtfinalu mogao da odmeri snage sa Rafaelom Nadalom.

Zanimljivo je da Španac da bi stigao do tog duela kao potencijalnog rivala u osmini finala mogao bi da ima možda i najvećeg suparnika tokom karijere - Rodžera Federera.

Sudeći prema Novakovoj formi i rezultatima ove sezone, pogled ka polufinlu Indijan Velsa čini se previše daleko, ali budući da na tom turniru igra fantastično poslednjih godina, i da ima 17 pobeda u nizu, ne bi bilo iznenađenje da i ove sezone dogura daleko.

Ukoliko savlada sve teške prepreke u prva četiri meča, u polufinalu bi rival mogao da mu bude Grigor Dimitrov ili Kei Nišikori, a u idelalnoj kombinatorici protivnik u finalu Endi Marej, koji će pokušati da stigne do treće vezane titule na mastersima.

Masters u Indijan Velsu, jedan od turnira iz ATP serije 1000 koji će posle mnogo vremena okupiti sve igrače "velike četvorke", igra se za nagradni fond od 6.993.450 dolara, a Novak Đoković brani maksimalnih 1.000 poena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC