• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Ja sam gladni vuk...

Autor mondo.rs

Drugi teniser sveta uoči početka odbrane titule u Indijan Velsu slikovito opisao u kojoj je poziciji trenutno, gde je grešio u proteklo vreme i koliko mu je dala, ali koliko uzela u karijeri titula na Rolan Garosu

Novak Đoković u Indijan Velsu se sprema za odbranu titule. Na tom turniru neporažen je od 2013. godine, trostruki uzastopni pobednik i igrač koji je najviše puta podigao pehar u karijeri. On je čak pet puta bio šampion.

Ove sezone stručnjaci mu ne daju velike šanse kao prethodnih godina. Razlog za to su lošiji rezultati koje je Đoković postizao u drugoj polovini 2016. godini, kao i rana eliminacija na Australijan Openu, gde je takođe branio trofej, ali i nedavni poraz u trećem kolu Akapulka od Nika Kirjosa.

I Đoković priznaje da je preživeo tešku krizu posle osvajanja Rolan Garosa prošle sezone, da se mentalno i psihički istrošio, da je napravio neke greške, pao u formi, ali da još uvek ima motiva i snage da se vrati na staro mesto – na vrh.

"Osvajanje titule na Rolan Garosu prvi put u karijeri nekako sam krunisao uspehe prethodnih godina i to je zaista bio poseban trenutak. Zasita sam dao sve u tom trenutku i uspeo sam, jer je Rolan Garos bio moj prioritet u poslednjih godina. Ali za sve to bilo je potrebno mnogo energije, mnogo emocija, a onda sam imao malo vremena da o svemu razmislim. Rezultiralo je lošim nastupima u drugom delu sezone", rekao je Đoković.

trening
Izvor: YouTube

O PAKLENOM ŽREBU

Novak Đoković ove sezone u Indijan Velsu ima veoma težak žreb. U njegovoj polovini "kostura" su Rafael Nadal, Rodžer Federer, Huan Martin del Potro, Kei Nišikori, Nik Kirjos, Aleksandar Zverev... "Ovo je jedan od najtežih žrebova koje smo imali imali ikada. Konkurencija je veoma jaka, ali ovo je i jedan od najjačih turnira koje imamo u sportu. I svaki igrač želi da napravi najbolji rezultat koji može, ali žreb je nešto na šta ne možeš da utičeš, tako da ga treba prihvatiti kakav jeste i pomiriti se sa tim", napomenuo je Novak Đoković. Srpski as je kao drugi nosilac u Indijan Velsu slobodan u prvom kolu, a u drugom ga očekuje bolji iz duela Kajl Edmund (Velika Britanija) - Gastao Elijas (Portugal).

On kaže da posle svega shvata da je napravio grešku, jer posle velike pobede u Parizu, koja ga je mnogo iscrpela nije napravio pauzu kako bi se "regenerisao" i pronašao novi motiv da nastavi istim putem.

"Nisam to uradio i nastavljam dalje. Ne žalim zbog toga, jer verujem da je to bila lekcija iz koje je trebalo da naučim mnogo toga. Tih četiri ili pet meseci u drugom delu 2016. bili su veoma važni za meni jer sam mnogo sazreo kao igrač i kao osoba. Nastavljam dalje i motivisan sam da igram na najvišem nivou", dodao je drugi reket sveta.

Đoković je rekao da sada stvari posmatra potpuno drugačije nego pre nekoliko meseci i da se oseća da je "oživeo" i da su samozadovoljstvo koje je osećao posle osvajanja Rolan Garosa sada zamenili poverenje i želja da se takmiči.

On je metaforički objasnio da nije više vuk koji stoji na vrhu brda, koji je najopasniji, ali da želi da se vrati na to mesto.

"Mislim da sam sada vuk koji se penje uz brdo i veoma je gladan. Ali nisam jedini... A da nisam gladan uspeha u ovom sportu ne bih sedeo i pričao sa vama ovde u Indijan Velsu i igrao ovaj turnir. Postigao sam mnogo toga tokom karijere i veoma sam zadovoljan i mogao bih komotno danas da je prekinem i da kažem: 'U redu, to je bilo dovoljno', ali ja idem dalje jer još uvek imam šta da pokažem i imam taj njuh. Dokle god bude tako, ja ću igrati", napomenuo je Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC