• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija: Marej eliminisan na startu

Autor mondo.rs

Prvi reket sveta neočekivano je završio takmičenje u Indijan Velsu u drugom kolu

Odmah na početku turnira u Indijan Velsu dogodilo se iznenađenje. Priredio ga je Vasek Pospišil iz Kanade, koji je u drugom kolu pobedio prvog tenisera i prvog favorita za titulu Endija Mareja.

Kanađanin, koji zauzima 129. mesto na ATP listi, slavio je u dva seta - 6:4, 7:6 (7:5), posle nepunih dva sata igre.

Pospišil je tako posle četiri poraza u nizu, prvi put savladao Mareja u karijeri.

"Kada bih birao najvažnije trenutke u dosadašnjem toku karijere ovo bi definitivno bio jedan od njih. Pobediti prvog igrača sveta, nekoga ko je imao toliko uspeha kao Endi je stvarno neverovatno", rekao je Pospišil posle najvećeg "skalpa" u karijeri.

Marej
Izvor: YouTube

A Vasek je uspeo da se žestoko motiviše protiv najboljeg na svetu i da odigra sjajno. Forsirao je servis volej igru, dobro je servirao, a i na mreži je odradio sjajan posao. On je često trčao napred, a sa uspehom je vratio više od pola loptica - 25/44.

U prvom setu gubio je rezultatom 2:4, ali je onda "okrenuo drugi list" i dobio četiri vezana gema, ujedno i set, čime je nagovestio da će biti "čupavo". Kada je već poveo protiv prvog tenisera sa ATP liste, rešio je da pokuša i da završi posao do kraja - sa uspehom.

Endi je bio daleko "tvrđi orah" u nastavku, ali se Vasek nije predavao. Set je odlučen u taj-brejku, u kojem je Kanađanin uspeo da bude taj koji kontroliše situaciju na terenu. Poveo je sa 6:2, imao četiri meč lopte, ali mu je ruka pred najvećom pobedom u životu zadrhtala. Bio je na ivici da sve što je napravio sruši, ali je uspeo da slavi i obezbedi plasman u treće kolo takmičenja.

"Nisam dobro servirao i to mi nije pomoglo. A onda i u drugom setu on je počeo da igra mnogo agresivnije. Problem je bio i što nisam dobro vraćao loptice i stvarao šanse na njegov servis. A on je odigrao neke zaista sjajne voleje u veoma važnim trenucima. Obično sam do sada voleo mečeve protiv servis volej igrača i igrao dobro, ali ovoga puta to nije bio slučaj", istakao je Marej posle možda i najbolnijeg poraza u poslednjih nekoliko godina.

Marej će početi pripremu za naredni turnir, a Pospišil će pokušati na krilima velikog uspeh da stigne što dalje. U trećem kolu čekaće ga srpski teniser Dušan Lajović, koji je eliminisao Felisijana Lopeza.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC