• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Felps odgovorio Čaviću na "prozivku"

Autor mondo.rs

Američki plivač poručio je bivšem velikom rivalu iz Srbije da je jako nepristojno što ga je "prozivao" posle obraćanja u Kongresu u vezi dopinga

Milorad Čavić nedavno je javno zapitao Majkla Felpsa zašto o problemu korišćenja nedozvoljenih sredstava kod sportista i brizi za sve sofisticiraniji način dopinga priča i vodi računa tek sada, nakon što je završio karijeru.

Najsupešniji srpski plivač svih vremena obratio se Felpsu posle njegovog obraćanja u američkom Kongresu gde je on poručio da veruje da se "nikad nije takmičio u 'čistoj' trci", odnosno da je bilo plivača koji su svakako izlazili na trku pod dopingom i da se javno zauzeo se za reforme anti-doping pravila i za njihovo jačanje.

Miloradu Čaviću to je zasmetalo, pa mu je u pismu objavljenom na Twitteru, između ostalog, poručio: "Ne sugerišem da si ti koristio doping sredstva, nesumnjivo si tokom svoje karijere unapređivao formu i postizao sjajne rezultate, ali tvoja brzina oporavka je jednaka naučnoj fantastici! Voleo bih kada bismo svi mogli to bolje da razumemo i shvatimo. U slučaju da, možda, i naši sinovi, jednog dana, postanu profesionalci i takmiče se, voleo bih da mislim da si ti taj koji je doprineo tome...", napisao je Čavić.

Felps, koji je pobedio Čavića u kontroverznoj trci na Olimpijskim igrama u Pekingu, u kojem je srpski plivač stigao prvi do cilja, ali nije dovoljno snažno pritisnuo zid bazena, odgovorio je Čaviću na "prozivke".

"Ako stvarno misliš da sam varao, to je... tvoje mišljenje. To je bilo jako nepristojno, ne bih koristio sad neke druge reči. Hoćeš da pogledaš moje rezultate na doping testiranjima? Samo izvoli", rekao je Felps u objavljenom video snimku.

Kako je naveo smejurija je dokle je sport došao.

"Neverovatno je koliko sportista koristi nedozvoljene supstance. A preko 1.900 njih, u predolimpijskoj, 2015. godini, nije ni jedan jedini put testirano! Šest meseci pred Igre mene je samo američka Antidoping-agencija, USADA, testirala 13 puta. Ja znam šta sam uradio u sportu, znam koliko sam truda uložio i znam šta je ulazilo u moje telo, a doping u to ne spada", dodao je Amerikanac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC