• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Dobro je, ali protiv Delpa mora najjače

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser priznaje da je bilo malo oscilacija u igri u prvom meču u Indijan Velsu, ali da je zadovoljan kako je počeo odbranu titule

Novak Đoković sa uspehom je počeo odbranu titule u Indijan Velsu. U prvom meču na turniru, u drugom kolu, savladao je Kajla Edmunda iz Velike Britanije u dva seta - 6:4, 7:6 (7:5).

Drugi favorit za titulu imao je ozbiljan izazov u drugom setu, kada je Britanac vodio 5:2, ali je uspeo da izbori taj-brejk, da ga dobije i overi plasman u treće kolo takmičenja.

"Mislim da sam dobro odigrao u prvom setu, dok je u drugom bilo uspona i padova. Kajl je imao veliki broj vinera početkom i sredinom tog dela igre", rekao je Đoković posle trijumfa, 18 u nizu bez poraza u Indijan Velsu.

Đoković, koji ukupno na prestižnom turniru u Kaliforniji ima skor u karijeri 48-6 i koji je najviše puta u istoriji osvajao pehar (pet), zadovoljan je kako je startovao.

"Nisam napravio mnogo grešaka. Promašio sam neke forhende, ali osim toga, odigrao sam solidan meč. Dobar, kvalitetan tenis i dobar test. Generalno zadovoljan sam partijom koju sam prikazao", dodao je drugi reket sveta.

Nole
Izvor: YouTube

U narednoj rundi Đokovića očekuje mnogo teži ispit. Rival će mu biti Huan Martin del Potro, sa kojim će se sastati 17. put u karijeri. Đoković je dobio 12 duela protiv Argentinca, a jedan od ukupno četiri poraza koji je pretpeo je i onaj u polufinalu 2013. godine, poslednji u Indijan Velsu.

Delpo
Izvor: YouTube

Tvrdi da će to, kao i uvek, biti težak meč protiv Delpa, koji igra na veoma visokom nivou. Đoković ističe da je isključivo posvećen samo pripremi za taj duel, a ne o teškom žrebu koji je dobio u Indijan Velsu.

"Sada predstoji meč sa Del Potrom i na njemu moram da pružim maksimum. Ne mogu da razmišljam o tome šta sledi nakon toga, jer moram da pobedim zaista odličnog igrača u narednoj rundi", rekao je srpski teniser, uz podsećanje da Argentinac igra mnogo bolje u odnosu na mesto koje zauzima na ATP listi, budući da je prošle godine osvojio Dejvis kup, srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, ali i da je pobedio ne samo njega, već i Stena Vavrinku.

"To je bila sjajna godina za mene. Prošle sezone igrao sam mnogo bolje nego što sam očekivao zbog svih povreda koje sam imao. Ove godine nastaviću da napredujem na listi, kako bih se približio top igračima. Ako ostanem zdrav i budem igrao na nivou kao 2016. mislim da ću biti blizu tog cilja", poručio je trenutno 35. igrač sveta Huan Martin Del Potro, koji je, slično kao Đoković, uz malo muke dobio prvi meč na turniru protiv svog zemljaka Federika Delbonisa - 7:6 (7:5), 6:3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC