• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA: DA Šarapovoj! A da li je to fer?

Autor mondo.rs

Ženska teniska asocijacija odobrila je ruskoj teniserki učešće na turniru u Štutgartu koji počinje iste nedelje kada joj ističe suspenzija zbog dopinga. Kakve su reakcije kolega?

Marija Šarapova defibnitivno će moći odmah po isteku suspenzije od 15 meseci nakon korišćenja nedozvoljene supstance mildronat da se vrati tenisu.

Ženska teniska asocijacija (WTA) saopštila je da ruska teniserka može da se takmiči na turniru u Štutgartu, koji počinje 24. aprila, odnosno dva dana pre isteka njene suspenzije.

U skladu sa WTA i pravilima antidoping programa, Šarapova može da učestvuje na turniru u nedelji kada joj ističe suspenzija, pod uslovom da prvi meč igra na dan ili dan nakon što dobije pravo da se vrati na teren, dodaje se u saopštenju.

Prvo kolo turnira u Štutgartu se obično igra tri dana, tako da nekada najbolja teniserka sveta ima pravo da prihvati specijalnu pozivnicu i zaigra 26. aprila.

"Kao bivša grend slem šampionka i pobednica završnog WTA turnira, Šarapova ima pravo da traži i dobije neograničen broj specijalnih pozivnica, uključujući i turnir u Štutgartu", navodi se u saopštenju WTA.

Odluku da se Šarapova odmah vrati na teren i da praktično može da igra turnir koji želi, nisu sve njene kolege prihvatile sa odobrenjem.

Danska teniserka Karolina Voznijacki nedavno je izjavila da je učešće Šarapove na turniru u Štutgartu nepoštovanje prema ostalim igračicama, jer turnir počinje pre nego što Ruskinji istekne suspenzija.

Endi Marej među prvima je nakon što je Ruskinja priznala da je koristila doping, javno rekao da je "ne žali, jer je dobila ono što je i zaslužila", a nedavno je prokomentarisao i to što su joj na turniru u Štutgartu odobrili specijalnu pozivnicu za učešće mnogo pre isteka suspenzije.

"Mislim da svi oni koji su radili nedozvoljene stvari moraju mnogo da rade na povratku", rekao je prvi reket sveta.

On je dodao i da kada je reč o Šarapovoj konkretno i učešću na turniru u Štutgartu može da se govori sa dve tačke gledišta.

"Možemo da gledamo to sa moralne strane, ili komercijalne. Većina turnira donosi odluke za koje misle da su dobre po njih. Oni smatraju da će velika imena privući više publike, odnosno da će prodati više karata", rekao je Marej i dodao da će za Šarapovu to biti dobra prilika da učestvuje na jakim turnirima i pripremi se za Vimbldon, koji je već osvajala, pa joj potencijalno neće ni biti potrebna specijalna pozivnica.

"Ali ako ne uspe u tome, onda će na čelnicima Vimbldona biti odluka kako žele da igraju u tom tom slučaju. Siguran sam da će dobro razmisliti o tome šta im je činiti i razmotriti kako se osećaju ljudi kada vide nekog kojeg je grešio, pa će na osnovu toga odlučiti šta će preduzeti", naveo je Marej.

I jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer sa podignutom obrvom je primio vest o tome da je Šarapova i pre isteka kazne napravila plan na kojim će sve turnirima učestvovati, jer može da traži "vajld" kartu praktično za svaki turnir za koji želi.

"Mislim da nije važno ko je u pitanju, da li je to igrač koji je imao uspeha ili ne, koji privlači pažnju publike ili ne, koji je razlog suspenzije, suštini je da se sve svodi na isto. Zabrana je zabrana", rekao je Federer.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC