• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duci Lajović "prvi nosilac" Indijan Velsa!

Autor mondo.rs

I to iz kvalifikacija. Petu pobedu u Kalifornijskoj pustinji naš teniser zabeležio je protiv rivala koji je izbacio (1) Endija Mareja, tako da je sada preuzeo njegov put ka finalu.

Figurativno rečeno, Srbija ima prvog i drugog nosioca u muškom singlu na Indijan Velsu.

Nakon što je (2) Novak Đoković izborio plasman u treće kolo, Dušan Lajović preuzeo je (1) od Vaseka Pospišila i nastavio stazom koja je bila ucrtana za prvog igrača sveta, Endija Mareja.

Kanađanin Pospišil, koji se proslavio u drugom kolu pobedom nad Marejem,
poveo je u meču sa našim Ducijem i potom bio eliminisan posle velikog preokreta - 6:7 (4:7), 6:3, 7:5.

Meč odigran u noći između ponedeljka i utorka trajao je dva i po sata, a Lajoviću, 106. teniseru sveta trenutno, bila je to već peta pobeda u Kalifornijskoj pustinji, s obzirom na to da je do 3. kola došao kroz kvalifikacije. Redom je pobeđivao Ivana Dodiga, Tobijasa Kamkea, (30) Felisijana Lopeza i zatim Pospišila, a naredni rival biće mu španski teniser (21) Pablo Karenjo-Busta, koji je bez borbe prošao 2. kolo zahvaljujući povredi zemljaka (16) Roberta Bautiste Ahuta.



Meč Lajović - Karenjo-Busta trebalo bi da bude odigran u sredu uveče, a skor između njih dvojice je 2:1 za srpskog tenisera, koji je dobio poslednji duel odigran u Nici, u maju 2015.

Lajović je bio na pragu poraza od Pospišila, 129. igrača sveta. Naime, u trećem setu Kanađanin je imao prednost od 5:3 i servirao za meč, ali je 26-godišnji Beograđanin tada napravio brejk bez izgubljenog poena, smanjio na 5:4, pa spasao i meč loptu u narednom servis gemu, kada je Pospišil imao brejk šansu, što je bio udarac od kog se Lajovićev rival nije oporavio.

Do kraja meča, u naredna dva gema, Pospišil je osvojio po jedan poen za Ducijev prolaz među 16 najboljih na "petom gren slemu"
, na kom će pobedniku pripasti 1.175.505 dolara, a finalisti 573.680 dolara.

Ukoliko savlada i Karenjo-Bustu, Lajović bi se kao kvalifikant u četvrtfinalu sastao sa boljim iz duela (11) David Gofan - (27) Pablo Kuevas.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC