• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A sad spektakl u Indijan Velsu: FEDAL! (ANKETA)

Autor mondo.rs

Rodžer Federer i Rafael Nadal odmeriće snage u derbi meču osmine finala Indijan Velsa, 36. put u karijeri. Ko će dobiti? Glasajte u MONDO anketi

Publika u Indijan Velsu znala je posle "paklenog" žreba da će ove godine uživati u tenisu na sigurno najkvalitetnijem turniru masters serije.

U istoj polovini žreba našli su se Novak Đoković, koji je pet puta, najviše u istoriji turnira, osvajao trofej, Rodžer Federer, koji je četiri puta podizao pehar u Kaliforniji i Rafael Nadal, koji je to učinio tri puta.

Voljom žreba samo jedan od njih igraće u polufinalu, a pre toga moraće međusobno da "ukrste rekete".

E, pa spektakl može da počne!

Rafael Nadal i Rodžer Federer sastaće se u osmini finala i taj meč počinje u jedan sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Biće to njihov 36. međusobni duel u karijeri. Španac ima daleko bolji u skor u tim duelima - čak 23 pobede, a poslednju ostvarenu u polufinalu Australijan Opena 2014. godine.

Federer ima 12 trijumfa, uključujući i onu u poslednjem meču, na Aus Openu ove godine, u velikom finalu, kada je osvojio 18. grend slem u karijeri.

Fed Nad
Izvor: YouTube

Statistika kaže da će ovaj duel u Indijan Velsu, i pre nego što saznamo njegov ishod, biti poseban.

Naime, Federer i Nadal će se susresti najranije na nekom turniru, prvi put posle 2004. godine! Da, dobro ste pročitali.

Jedino su u prvom meču u karijeri, na mastersu u Majamiju, pre tačno 13 godina odigrali međusobni duel ranije od osmine finala - sastali su se tada u šesnaestini finala i pobedu je odneo Nadal (6:3, 6:3).

Nakon toga, Rodžer i Rafa 34 puta igrali su mečeve u kasnijim fazama turnira, zapravo najviše u finalima i polufinalima, dok su samo dva puta odmerili snage u četvrtfinalima (Indijan Vels i Sinsinati 2013 i oba dobio Nadal).

Anketa

Ko dobija u Indijan Velsu?

  • Rodžer Federer

    58.82% (10)

  • Rafael Nadal

    41.18% (7)

Ko dobija u Indijan Velsu?

Rezultati

Federer je plasman u osminu finala izborio posle teškog duela sa Amerikancem Stivom Džonsonom - 7:6, 7:6, dok je Nadal bio bolji od svog zemljaka Fernanda Verdaska (6:3, 7:5).

"Rodžer ima talenat da uradi teške stvari tako da izgledaju veoma lako", u najkraćem je Nadal opisao kako to dobro igra tenis njegov dugogodišnji veliki rival.

"Federer uvek igra dobro. U stanju je da posle dobrog udarca iz defanzive brzo izađe na mrežu, i tada ste u problemu. Ako mu pošaljete kraću loptu, onda rizikujete da vam isporuči viner, pošalje snažan udarac u stranu i opet izađe na mrežu...", pokušao je u najkraćem Nadal da opiše da je Federer jak na svakoj poziciji.

Federer, na drugoj strani, sa nestrpljenjem očekuje teniski klasik protiv Nadala.

"Ovo je razlog zbog kojeg sam došao u Indijan Vels - da igram protiv momaka kao što je Rafa i sada smo stigli do tog meča", poručio je Švajcarac.

"Uzbuđen sam zbog toga, ali je bolje da je tako, jer u suprotnom bi to značilo da sam ovde iz pogrešnih razloga", dodao je Federer.

Jedan od najboljih igrača svih vremena poručio je da je zadovoljan partijama koje pruža i da je duel protiv Nadala još jedna odlična prilika da popravi igru.

"Bez obzira na to što se desilo u Australiji, bez obzira na to da li ću ovaj meč dobiti ili izgubiti, gledam to kao priliku da izađem na teren i odigram rasterećeno, jer mislim da je to veoma važno. Ja ovaj duel posmatram kao odličnu priliku da napredujem i podignem svoj nivo igre za nastavak sezone. Osećam se zaista dobro, srećan sam, imam dosta energije i mislim da u ovakvom stanju imam dobre šanse da pobedim Rafu", dodao je rekorder po broju provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste.

Pobednik meča Federer - Nadal u četvrtfinalu Indijan Velsa će igrati protiv boljeg iz duela Novak Đoković - Nik Kirjos.

Dakle, žurka počinje noćas i potrajaće...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC