• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švajcarska bitka za pustinju (ANKETA)

Autor mondo.rs

U švajcarskom finalu u Indijan Velsu Rodžer Federer će se boriti za peti trofej, a Sten Vavrinka za prvenac. Ko će dobiti? Glasajte u MONDO anketi

Posle duge vladavine Novaka Đokovića, novi šampion Indijan Velsa je Švajcarac. Srpski teniser poslednje tri godine držao je krunu na mastersu u Kaliforniji, ali će ga na tom mestu smeniti Rodžer Federer ili Sten Vavrinka.

Njih dvojica izborila su plasman u finale, koje je na programu večeras od 21 sat po srednjeevropskom vremenu.

Vavrinka je u prvom polufinalu pobedio Španca Pabla Karenja-Bustu u dva seta (6:3 i 6:2) i stigao do prvog ovogodišnjeg finala na ATP turu i prvog u karijeri u Indijan Velsu.

Njegov zemljak i osvajač ovogodišnjeg Australijan Opena, Federer, takođe je u dva seta izašao kao pobednik iz meča Amerikancem Džekom Sokom - 6:1, 7:6 (7:4).

fedi
Izvor: YouTube

Švajcarski duel ostaće upisan u anale Indijan Velsa, bez obzira na ishod. Biće to prvi meč za titulu tenisera iz iste zemlje posle 2001. godine, kada su se za trofej borili Amerikanci Andre Agasi i Pit Sampras.

Takođe, ko god da pobedi biće najstariji osvajač trofeja. Ako to učini Federer upisaće se u anale kao šampion sa 35 godina i sedam meseci, dok će u slučaju da to bude Vavrinka, pehar podići sa 31. godinom i 11 meseci.

Prethodno najstariji osvajač trofeja u Indijan Velsu je Džimi Konors, koji je trijumfovao 1984, kada je imao 31 godinu i pet meseci.

Federer, koji će igrati svoje sedmo finale u kalifornijskoj pustinji, ima daleko bolji od skor od Vavrinke u međusobnim okršajima - 19:3, uključujući skor 14:0 na tvrdoj podlozi.

Švajcarski teniseri igraće 23. put u karijeri, a tek drugi put u finalu. Prethodni duel za trofej igrali su 2014. na mastersu u Monte Karlu, kada je trijumfovao Vavrinka (4:6, 7:6, 6:2).

Anketa

Ko će pobediti u finalu Indijan Velsa?

  • Rodžer Federer

    70% (7)

  • Sten Vavrinka

    30% (3)

Ko će pobediti u finalu Indijan Velsa?

Rezultati

U finalu ženskog singla u Indijan Velsu takođe će nastupati dve igračice iz iste zemlje. Za trofej će se boriti Ruskinje Elena Vesnina i Svetlana Kuznjecova. Taj meč na programu je od 19 časova po srednjeevropskom vremenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC