• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo Viktore! Srbija vodi 2:0

Autor mondo.rs

Troicki obavio odličan posao protiv Pabla Karenja Buste i povećao vođstvo našeg tima protiv Španije u četvrtfinalu Dejvis kupa

 Bravo Viktore! Srbija vodi 2:0 Izvor: MN PRESS

Teniseri Srbije perfektno su okončali prvi dan takmičenja u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa protiv Španije.

Posle Đokovića pobedu je upisao i Viktor Troicki i Srbiji doneo vođstvo od 2:0 u četvrtfinalnom duelu protiv Španije u Beogradu.

POVEZANE VIJESTI


Troicki je bio ubedljiv protiv "prvog reketa" Španije, Pabla Karenja Buste - 6:3, 6:4, 6:3, posle sat 108 minuta igre.

Iako je na ATP listi čak 20 mesta lošije plasiran, Troicki je u meču protiv 19. igrača sveta delovao daleko spremnije i sigurnije. Nošen podrškom sa tribina od starta je kontrolisao situaciju na terenu. Zapravo, on je bio taj koji je dominirao. Pablo Karenjo Busta tri puta je došao u priliku da napravi brejk, ali nijednu nije iskoristio, dok je srpski teniser u sva tri seta po jednom rivalu oduzeo servis.

U najavi duela u Beogradu, posle žreba, selektor Španije Končita Martinez rekla je da njen tim "računa na dva boda u mečevima protiv Troickog", što je očigledno bio dodatni motiv za srpskog reprezentativca da pruži maksimum, uz podršku sa tribina koja takođe nije izostala.

Posle sjajno odrađenog posla domaće selekcije prvog dana takmičenja, u subotu je na programu dubl meč. Za taj duel prijavljeni su Nenad Zimonjić i Troicki sa jedne, i Haume Munar i Mark Lopez na drugoj strani.

Selektor Srbije veruje da će Španci napraviti promenu i da će umesto mladog Munara igrati Karenjo Busta.

Dubl meč zakazan je za 16 časova, a selektori imaju pravo izmene igrača.

Pobednik meča Srbija - Španija u polufinalu, sredinom septembra, domeriće snage sa boljim iz duela Francuska - Engleska, koji se igra u Roanu.

TOK MEČA

PRVI SET

3:2 - Oba igrača bila su sigurna na svoj servis. Najneizvesniji je bio prvi gem na meču, u kojem je servirao Troicki, a koji je dobio na razliku.

Pročitajte i šta je selektor Španije Končita Martinez rekla o duelu protiv Srbije i baš o mečevima njenih izabranika protiv Viktora Troickog

5:3 - BREJK! Da li ga je izjava Končite Martinez posebno motivisala, ili ne, tek Viktor Troicki je prvi napravio brejk na meču! Iskoristio je pad u igri rivala posle dve neiznuđene greške i odmah iskoristio prvu priliku da se rezultatski odlepi

6:3 - Malo pritisak, malo želja da se što pre završi set, učinili su da Troicki iskoristi tek treću set loptu. Karenjo Busta trudio se maksimalno da srpskom igraču oteža posao, ali je Troicki na kraju uspeo da veže dva uspešna poena i posle 32 minuta poveo je 1:0.

DRUGI SET

1:2 - Svako čuva svoj servis. Viktor je jedini gem na svoj servis rešio bez izgubljenog poena, a potom je oštro pripretio Špancu (30:40), ali nije uspeo da veže dva u nizu

Podršku srpskom teniseru sa tribina dvorane "Aleksandar Nikolić" u Beogradu daje i supruga Aleksandra

Izvor: MN PRESS

2:3 - Karenjo Busta, prvi teniser Španije u Beogradu, stegao je pesnicu posle petog gema u drugom setu jer se propisno "iščupao". Viktor je posle još jednog svog gema "sa nulom" ponovo krenuo agresivno, imao je i dve brejk lopte, ali je Španac uspeo da se odbrani.

4:3 - BREJK! Copy - paste! Opet gem za Viktora bez izgubljenog poena, pa opet napad... Ali ovoga puta sa pozitivnim ishodom! Opet je Troicki prokockao prvu brejk priliku, ali je potom iskoristio drug. Zaista deluje ubedljivo, motivisano, i vrlo raspoloženo

5:4 - Viktor je podigao publiku na noge nakon što je posle 0:40 uspeo da dobije gem na svoj servis, a onda je u narednom propustio veliku priliku da završi meč, jer nije iskoristio dve set lopte.

Publika uživa u Beogradu, zahvaljujući zaista sjajnoj igri Troickog, ali se i postidela zbog ružnog povika sa tribina hale "Aleksandar Nikolić" u finišu drugog seta. Neko je na račun španskog igrača uputio ružnu reč, zbog čega je meč na kratko bio i prekinut. Zaista ružan i nepotreban gest u sjajnoj teniskoj predstavi!

6:4 - Troicki ispravlja brzo grešku i rešava i drugi set u svoju korist!

TREĆI SET

2:0 - Viktor odmah pravi BREJK! Rešio je srpski igrač da što pre završi ovaj meč. Na krilima sjajne igre u prva dva seta, na početku trećeg odmah je "pritisnuo" rivala i oduzeo mu servis, a potom ekspresno dobio i onaj na svoj servis

4:2 - Viktor je i treći gem u setu na svoj servis rešio bez izgubljenog poena i čuva prednost

6:3 - Rešava set i meč Troicki u svoju korist posle sat i 48 minuta igre

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC