• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki: Jednom nogom smo u polufinalu, ali...

Autor mondo.rs

Drugi reket Srbije kaže da ekipi mnogo znači vođstvo koje su stekli. Selektor Zimonjić pohvalio igrače i publiku posle prvog dana meča sa Španijom

 Troicki: Jednom nogom smo u polufinalu, ali... Izvor: MN PRESS

Srbija je ostvarila maksimalan učinak prvog dana takmičenja u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv selekcije Španije u Beogradu.

Najpre je Novak Đoković savladao Alberta Ramosa Vinolasa rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:2, a potom je Viktor Troicki, takođe maksimalnim rezultatom savladao Pabla Karenja Bustu - 6:3, 6:4, 6:3.

Troicki je rekao da je odigrao možda i najbolji meč ove sezone.

"Verovatno je to bila moja najbolja partija u 2017. Ispunio sam sve što sam zamislio protiv ovakvo dobrog protivnika. Servirao sam sjajno, reternirao odlično", izjavio je Troicki posle trijumfa.

On je dodao da je tim odradio odličan posao na startu duela protiv odličnog rivala.

"Drago mi je što smo osvojili dva boda prvog dana i jednom nogom zakoračili u polufinale. Nije gotovo, ali puno nam znači. Hvala publici, koja je sjajno navijala i pomogla nam da dođemo do vođstva".

I selektor Srbije Nenad Zimonjić nije skrivao zadovoljstvo posle uspešnog dana.

"Daleko od toga da su mečevi bili laki, već su bili fenomenalno odigrani od strane Novaka i Viktora. Mislim da su servirali jako dobro. Novak je spasavao samo jednu brejk loptu, a Viktor samo u jednom gemu gubio 0:40. Moram da ih pohvalim, jer su se maksimalno zalagali na treninzima i napredovali od ponedeljka do danas. Nije moglo da bude drugačije, nego da vodimo 2:0", napomenuo je Zimonjić.

Srbiju u subotu očekuje dubl meč, u kojem će selektor-igrač nastupati baš sa Troickim, kako je najavljeno na žrebu.

"To je logično, s obzirom na to da je Novak imao problema sa laktom. Nema razloga da igra svakog dana. Dubl meč će biti težak, bolje neka bude svež za možda i odlučujući dan", rekao je Zimonjić.

Iako su Španci prijavili za igru parova mladog Haume Munara i Marka Lopeza, selektor Srbije siguran je da će Končita Martinez iskoristiti priliku da menja sastav posle rezultatskog zaostataka od 0:2.

"Kod Španaca će Karenjo Busta igrati sva tri dana. Siguran sam", rekao je Zimonjić uz poziv navijačima da i u subotu popune tribine.

Troicki je rekao da je u singlu odigrao u žestokom tempu, ali da nije umoran za dubl.

"Još treba da vidimo ko će igrati za nas. Ja se osećam sjajno i spreman sam da igram sutra. Mark Lopez i Karenjo Busta u poslednje vreme igraju sjajno, Mark je osvojio nekoliko velikih trofeja, Karenjo je igrao polufinala grend slem turnira. Neće biti lako, ali imamo svoje kvalitete i mislim da već sutra možemo da završimo posao", optimistično je poručio Troicki, uz poziv navijačima da im sutra budu "vetar u leđa".

"Atmosfera je bila sjajna, ali može i bolje. Pozivam navijače da napune halu i za dubl i da zajedno idemo dalje", rekao je Viktor Troicki.

Dubl meč, ujedno i prva "meč lopta" za Srbiju, zakazan je za subotu od 16 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC