• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Lajović i Borna Ćorić - 163 minuta drame!

Autor mondo.rs

Lajović će se u borbi za četvrtfinale sastati sa Mihailom Južnjim, koji je pobedio dobitnika specijalne pozivnice, turskog tenisera Džema Ilkela 3:6, 6:3, 6:3.

Srpski teniser Dušan Lajović dobio je dva sata i 43 minuta dugu i iscrpljujuću borbu sa (7) Bornom Ćorićem.

U veoma zanimljivom okršaju Srbina i Hrvata u prvom kolu ATP turnira u Istanbulu - 6:3, 6:7 (5:7), 7:5.

Nijanse su odlučivale u trećem sudaru dvojice mladih tenisera na ATP nivou, posle kojeg Lajović (84. na ATP listi) ima prednost od 2:1.

Lajović će se u borbi za četvrtfinale sastati sa Mihailom Južnjim, koji je pobedio dobitnika specijalne pozivnice, turskog tenisera Džema Ilkela 3:6, 6:3, 6:3.

Lajović je otvorio treći set brejkom, ali je prednost izgubio serviravši pri rezultatu 4:3. Ipak, nije klonuo duhom, kao kada je i uz mali nedostatak sreće izgubio taj-brejk drugog seta, već je napao ritern udarcima drugi servis Ćorića i pri vođstvu 6:5, kada je Hrvat drugi put servirao za ostanak na terenu, prvu brek/meč loptu pretvorio u pobedu.

Ćorić je u Istanbulu bio određen za sedmog nosioca shodno 54. mestu na ATP listi. On je pobedio Lajovića 2014. u Taškentu, Uzbekistan, a Lajović mu se revanširao pre dve godine u italijanskoj prestonici, Rimu.

POBEDA TROICKOG NA DEBIJU U ISTANBULU



Viktor Troicki zabeležio je pobedu u svom prvom nastupu na ATP turniru u Istanbulu, koji se ove sezone održava po treći put u okviru Serije 250.

Naš teniser, postavljen za petog nosioca na šljaci u "Koza World of Sports" areni, u dva seta savladao je vršnjaka iz Limasola, 31-godišnjeg Markosa Bagdatisa, kojim sada ima skor 3:4.

Posle sat i 35 minuta u meču koji je Srbin mogao i ranije da završi, presudili su brejkovi Troickog na kraju prvog i početku drugog seta - 7:5, 6:4.

Troicki, trenutno 38. teniser na ATP listi, u osmini finala sastaće se sa ruskim igračem, Karenom Kačanovim, s kojim se do sada dva puta sastajao u karijeri, izgubio 3:6, 5:7 u Čengduu prošle sezone i pobedio u trileru u pet setova, u okviru Dejvis kup duela ove godine - 6:4, 6:7, 6:3, 1:6, 7:6.

Mladi, 20-godišnji Kačanov, 42. igrač na svetu, pobedio je Gruzijca Nikoloza Basilašvilija rezultatom 6:3, 6:7, 6:1.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nosioci:

1 - Miloš Raonić (Kanada) 6

2 - Marin Čilić (Hrvatska) 8

3 - Dijego Švarcman (Argentina) 34

4 - Paolo Lorenci (Italija) 38

5 - Viktor Troicki (Srbija) 39

6 - Bernard Tomić (Australija) 41

7 - Borna Ćorić (Hrvatska) 48

8 - Stiv Darsis (Belgija) 53

Bagdatis, koji je od 2010. do prošle godine i pomenutog turnira u Čenhduu imao tri uzastopne pobede nad Troickim, bolje je otvorio duel, poveo 4:1 s brejkom prednosti, ali kada je našeg asa "probio prvi znoj", stvari su počele da se menjaju.

Troicki je izjednačio na 4:4, dopustio na kratko Kipraninu da se konsoliduje osvajanjem servis gema za 5:4, ali to je bio samo uvod u novi nalet Beograđanina, koji je izjednačio na 5:5, napravio novi brejk i potvrdio ga u narednom servis gemu za 1:0.

Gde je stao u prvom, Troicki je nastavio u drugom setu, kada je brejkom u maratonskom gemu stekao prednosti i držao je do rezutlata 2:1, kada je Bagdatis dobro reternirao i na kratko vratio stvari u egal poziciju, ali samo do narednog svog servis gema kada je Troicki napravio "ribrejk" i potom bez ikakvih problema, izgubivši dva poena u naredna tri servis gema, završio posao protiv 60. igrača sveta.

Troicki je prvu meč loptu imao prilikom Bagdatisovog servisa na 5:4 u drugom setu.

Ranije u utorak, Laslo Đere savladao je kvalifikanta Danijela Brandsa i izborio meč sa (4) Paolom Lorencijem za četvrtfinale.

Prvo izdanje Istanbula, 2015. godine, osvojio je Rodžer Federer pobedom u finalu nad Pablom Kuevasom 6:3, 7:6, a prošle sezone "lovor" je podigao argentinski takmičar Dijego Švarcman, trijumfom nad Grigorom Dimitrovim u finalu - 6:7, 7:6, 6:0.

Ove godine, titula u najvećem turskom gradu donosi 78.270 dolara, finale 41.225, dok je ukupan nagradni fond 497.255 dolara.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC