• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jubilarni, 50. put: Đoković - Nadal!

Autor mondo.rs

Španac eliminisao Davida Gofana i zakazao još jedan klasik.

Duel teniskih divova, za plasman u veliko finale!

Novak Đoković i Rafael Nadal srešće se u polufinalu turnira u Madridu, gde je Srbin ušao bez borbe, predajom Keija Nišikorija, a Španac trijumfom protiv Davida Gofana u dva seta - 7:6, 6:2.

ISTORIJA

Đoković i Nadal od prvog meča, u četvrtfinalu Rolan Garosa 2006. godine, do poslednjeg, u četvrtfinalu mastersa u Rimu, prošle godine, odigrali su 49 duela, što je najduži niz u istoriji. Đoković vodi u pobedama 26:23. Čak 24 duela igrali su u finalu, od čega sedam za titulu na grend slemovima, a 12 na mastersima, od čega jedanput u  Madridu, 2011. kada je Đoković osvojio svoju prvu od dve titule.

Dva od 49 njihovih duela završena su ranije zbog predaje, a to je oba puta učinio Đoković -  baš na prvom meču na Rolan Garosu pre 11 godina, i 2007. u polufinalu Vimbldona, u trećem setu.

Rivali koji su i svojim duelima obeležili tenisku epohu odigraće u glavnom gradu Španije okruglo PEDESETI međusobni meč, a u dosadašnjih 49 uspešniji je bio Đoković, sa 26 pobeda.

Interesantno je da je Novak u seriji od čak sedam uzastopnih trijumfa nad Rafom, koji ga je poslednji put savladao 2014, u finalu Rolan Garosa.

Ove sezone još se nisu sretali.

Turnir u Madridu prvi je na kojem Đoković nastupa posle rastanka sa praktično celim stručnim štabom, a do plasmana među najbolja četiri Novak je eliminisao Nikolasa Almagra i Felisijana Lopeza.

Sa druge strane, Nadal je nakon osvajanja Monte Karla i Barselone nastavio u istom ritmu i u "Kaha Magiki", gde je pobedio i Fabija Fonjinija i Nika Kirijosa.

Interesantno je da su Đoković i Nadal odigrali samo dva meča u Madridu - 2011. je Novak slavio u finalu (7:5, 6:4), a 2009. je Španac bio uspešniji u polufinalu (3:6, 7:6, 7:6).

Na šljaci su odigrali 21 meč i Nadal je pobedio 14 puta.

Subotnji duel počeće u 13.30 časova.

Anketa

Ko će pobediti u 50. meču?

  • Novak Đoković

    53.33% (8)

  • Rafael Nadal

    46.67% (7)





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC