• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadalu finale - pobedio Novaka posle tri godine!

Autor mondo.rs

U jubilarnom 50. okršaju Rafaela Nadala i Novaka Đokovića - bolji je bio španski teniser koji je tako stigao do finala mastersa u Madridu. Tri godine je prošlo otkako je poslednji put osetio "slast pobede" protiv srpskog tenisera...

Nadal je igrao bolje, grešio manje i zasluženo će se boriti za trofej Madrida!

Španski teniser nastavio je da igra u sjajnoj formi otkako je počela sezona na šljaci, pa će u nedelju igrati treće uzastopno finale, nakon što je osvajao trofeje u Monte Karlu i Barseloni, a ovoga puta je nadigrao Novaka Đokovića.

Srpski teniser nije uspeo da pruži dovoljno dobar otpor i da igra konstanto dobro, pa je madridska publika videla mnogo uspona i padova, mnogo više padova, u njegovoj igri i prvi poraz protiv Rafaela Nadala posle skoro tri godine.

U tom periodu Novak je slavio u sedam uzastopnih susreta, ali ne i u osmom i 50. jubilarnom okršaju ove dvojice tenisera, pa je Španac slavio posle sat i 40 minuta:

NOVAK ĐOKOVIĆ - RAFAEL NADAL 0:2 (2:6, 4:6)

Drugi teniser sveta nastavio je tako sa promenljivim partijama i neće se boriti za novi pehar na mastersima, nego će Rafael Nadal imati priliku da se izjednači sa njim i da i on dođe do svog tridesetog na turnirima iz te kategorije, a protivnik će mu biti bolji iz duela Dominika Tima i Pabla Kuevasa koji se sastaju nešto kasnije.

"Rafa" je daleko bolje ušao u meč i iskoristio Novakov nervozan početak koji je bio prošaran manjkom samopouzdanja i pasivnom igrom pre svega i brzo je poveo čak 4:0.

Đoković je mnogo grešio, naročito bekhend nije funkcionisao, a publika nije videla neki spektakularan tenis s obzirom da su poeni uglavnom bili kratki ili bi bili završavani greškama, češće Novakovim.

I u nastavak meča je Đoković ušao sa brejkom na kontu Nadala, ali je potom uspeo da dođe do izjednačenja, no u pitanju je nažalost bio samo "kratak bljesak" koji nije uspeo da potvrdi gemom na svoj servis, pa je nakon dugog gema Rafael Nadal stigao do novog brejka koji mu je omogućio mirniji tok seta zbog toga što je još jednom samopouzdanje Srbina bilo poljuljano.

U međusobnim susretima sada je skor 26-24 u korist Đokovića, ali bi on već narednog vikenda mogao da se promeni pošto se dva tenisera "ukrštaju" i u Rimu.


N  A  J  A  V  A

"Poslastica" u polufinalu mastersa u Madridu!


Novak Đoković i Rafael Nadal sastaju se prvi put ove sezone, a ukupno pedeseti put otkako su "oformili rivalstvo" pre 11 godina na Rolan Garosu. "Ulog" u ovom jubilarnom susretu dvojice fantastičnih tenisera je finale mastersa u prestonici Španije.

Srpski teniser, koji igra promenljivo ove sezone, relativno lako je došao do pretposlednje stepenice na putu ka borbi za titulu i samo ga je Nikolas Almagro namučio u prvom meču koji je drugi teniser sveta na kraju dobio 2:1. U drugom susretu je bio bolji od njegovog zemljaka Felisijana Lopeza (2:0), a u četvrtfinalu je odmarao pošto je Kei Nišikori predao bez borbe zbog povrede.

Trenutni rezultat: Novak Đoković - Rafael Nadal 0:2 (2:6, 4:6)

Rafael Nadal je imao sličan put - izgubio je set protiv Fonjinija (2:1), a onda lako prošao Nika Kirjosa i nešto teže Davida Gofana koji je poput Australijanca izgubio 2:0, uz bolji otpor.

Đoković je u odličnoj seriji protiv Nadala i dobio je sedam prethodnih susreta, pa ukupnom bilansu vodi 26-23, a poslednji duel odigrali su tačno pre godinu dana. Tog 13. maja Novak je slavio u Rimu.

Međutim, nedugo potom, odnosno od osvajanja Rolan Garosa, viđen je pad u igri srpskog tenisera koji je izgubio i prvo mesto na ATP listi, a pokušaće da ga povrati sa nekim novim trenerom. Trenutno u Madridu boravi bez "pravog trenera" i tu su samo brat Marko i Pepe Imaz.

Nadal je sa druge strane u odličnoj formi i želi treći trofej zaredom pošto je u poslednje tri nedelje osvajao Monte Karlo i Barselonu.

Ovo je drugi put da se srpski i španski teniser sastaju na madridskoj šljaci, a rezultat je za sada poravnat (1:1). Pobednik ovog duela igraće sa boljim iz meča Tim - Kuevas, koji je na programu od 21 čas.

UŽIVO:

DRUGI SET

4:6 - Velika borba, ali ne uspeva Novak da napravi brejk.

4:5 - Ne predaje se Novak...

Iako je bez diele Rafael Nadal bio mnogo bolji danas - to ne znači da će Novak Đoković dozvoliti da se on "prošeta" do ovog seta, pa je jednim od boljih gemova, ako ništa onda bar naterao Španca da servira za pobedu.

3:5 - Rafael Nadal ne popušta i na jedan gem je od finala.

3:4 - As za kraj sedmog gema drugog seta i Novak je i dalje tu...

Novi "bljesak" Novaka Đokovića ili nešto što bi moglo da se produži do kraja seta? U prvom slučaju to znači da će u ovom setu završiti učešće na turniru u Madridu, a u drugom da bi ovaj meč mogao da potraje. Samo da ostane konstantan.

2:4 - Nadal siguran...

Poveo je 40:0, potom se Novak Đoković vratio u gem, ali nova "klackalica" u njegovoj igri i sigurno potvrđuje brejk Rafael Nadal. Tek sada Novak deluje poljuljanog samopouzdanja i kao da njegov govor tela kaže da je preokret nemoguć.

2:3 - Neverovatno, Nadal se odmah vraća i uzvraća brejkom!

Osetio je Rafa da je ovo jedan od najvažnijih gemova u ovom setu, prosto jer je Novak osetio da može mnogo bolje, pa je stoga i španski teniser odigrao sa "110%" mogućnosti i odmah napravio ribrejk nakon odlične igre sa osnovne linije, ali i sa mreže pošto je sve stizao kada su svi mislili da ne može.

2:2 - EVO GA! BREJK!

Posle više od sat vremena - videli smo konačno pravog Novaka koji igra agresivno, napada Nadala, tera ga da mnogo trči, i najvažnije - pogađa, a iz toga ide i to da je uspeo dobru igru da materijalizuje brejkom. Prvim na ovom meču!

1:2 - Podigao je Novak nivo igre, ali za sada je Nadal neverovatan.

Gledamo bolji tenis, ali je potrebno da Novak "uđe" u seriju i postane agresivniji kako bi se nečemu nadao do kraja ovog seta.

0:1 - I novi brejk za Nadala, loš početak i drugog seta!

Tri greške iz forhenda i odmah poklon za španskog tenisera. Praktično identičan početak seta za Novaka koji mnogo greši, i to u kratkim razmenama, pa Nadal lako dolazi do idealne situacije u nastavku susreta.


PRVI SET

2:6 - Set za Rafaela Nadala, prvi put posle tri godine protiv Đokovića!

Zasluženo vođstvo za španskog tenisera koji je imao više vinera, imao manje grešaka, dok je Novak Đoković igrao vrlo loše, bez neke inicijative i tako još jednom zabrinuo svoje navijače koji teško da mogu da prepoznaju njegovu igru iz najboljih dana u ovoj današnjoj partiji.

2:5 - Rafa je imao set-loptu, ali Novak kaže - ne!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC