• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej pokazao sve, osim povrede kuka

Autor mondo.rs

Branilac trofeja odigrao je odličan meč na startu Vimbldona i nije delovalo kao da se radi o povređenom igraču koji "teško da će završiti turnir". Videćemo šta donose naredna iskušenja...

(1) Endi Marej i (20) Nik Kirjos najzvučnija su imena na ATP turu koja su na Vimbldon došla nedovoljno fizički pripremljena.

I branilac trofeja i jedan od izazivača govorili su uoči žreba za treći gren slem sezone da je pitanje da li će biti u stanju da turnir odigraju do kraja zbog bolova u – kukovima.

Jedan kuk je izdržao, drugi nije.

Nakon što je pri rezultatu 0:2 u korist Pola-Anrija Erbera, australijski teniser Kirjos morao da preda meč već u 1. kolu, njegov potencijalni i nesuđeni rival u osmini finala, šampion Marej, bez ikakvog problema odradio je posao danas i zakazao zanimljiv duel 2. kola sa uvek atraktivnim nemačkim teniserkom jamajkanskog porekla, Dastinom Braunom.

Braun (97. ATP), koji je na travi veoma nezgodan protivnik i koji je na toj podlozi dva puta izbacivao Rafaela Nadala, pobedio je ranije u ponedeljak Žoaa Souzu iz Portugalije i potom čekao jedini meč koji je bio nastavljen i pre nego što je stala kiša, a u kojem Marej nije imao nikakvih problema u meču sa Aleksanderom Bublikom iz Kazahstana (135. ATP).

Odbranu titule od pre godinu dana Marej je počeo pobedom za sat i 48 minuta igre, rezultatom 6:1, 6:4, 6:2.

Teniski turnir Vimbldon prekinut je prvog dana već posle nekoliko sati zbog kiše, a prethodno su favoriti uglavnom bili sigurni u uvodnim duelima.

Sem Kveri, koji je prošle sezone napravio senzaciju i izbacio branoca trofeja, Novaka Đokovića, već u 3. kolu, ovog puta je startovao pobedom od 3:0 nad Tomasom Fabijanom, dok je Ježi Janovič rezultatom 3:1 bio bolji od Denisa Šapovalova.

Nikolos Basilašvili je u tri seta pobedio Karlosa Berloka, Simone Boleli, koji je kao kvalifikant došao do glavnog žreba, savladao je Jen-Hsun Lua u četiri. Žo-Vilfred Conga je bez problema pobedio Kamerona Norija u tri seta, dok je Kei Nišikori istim rezultatom bio boljji od Marka Čekinata.

Benoa Per je rezultatom 3:1 pobedio Rožerija Silvu, a Karen Hačanov je u pet setova eliminisao Andreja Kuznjecova.

Ostali mečevi, koji su prekinuti, nastavljeni su kada je prestala kiša u Londonu, a počeli su i ostali - među kojima je i duel Viktor Troicki - Florijan Majer.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC