• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov savet mlađem sebi: Strpljivo...

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser uoči prvog meča na Vimbldonu govorio i o nekim drugim stvarima osim o tenisu uoči duela sa Kližanom.

 Novakov savet mlađem sebi: Strpljivo... Izvor: MN PRESS

U prvom kolu ovogodišnjeg Vimbldona, Novak Đoković će se sastati sa Slovakom Martinom Kližanom (utorak, oko 15.30).

Uoči tog duela, naš teniser je na konferenciji za medije govorio i o mnogim drugim temama osim o predstojećem duelu.

Na primer, jedno od pitanja bilo je koji bi savet dao mlađem sebi, sada kada mu se dogodilo da je pao sa prvog na četvrto mesto svetske rang liste.

"Kada bih mogao da dam jedan savet mlađem sebi, to bi bilo da bude strpljiviji. To je nešto što nedostaje mladima. I ja sam imao taj problem. Moraš da veruješ u neki proces. Isto tako, ne volim da se osvrćem i da žalim za nečim. Sve se dešava sa nekm razlogom, van terena i na njemu", objasnio je Đoković, a prenosi izveštač Večernjih novosti iz Engleske.

Očekivano, tema je bio i Novakov neočekivan pad forme u poslednje vreme. Promenama trenera pokušava da se vrati na pobednički put, a osvojivši turnir u Istbornu u svom debitantskom nastupu nagovestio je da ide dobrim putem...

"Teško je u profesionalnom sportu da prolazite kroz taj proces. Sport je jedno od onih polja gde možete da se predstavite na najbolji mogući način. Zato se ljudi poistovećuju sa vama i onim što radite, zbog sve te žrtve i borbe. U osnovi svega, morate da zaradite poštovanje i trofeje sami. Ali, meni se čini da danas sve posmatra kroz prizmu materijalnog. Ko podiže više pehara ima više poštovanja, slave, novca i bolji status u društvu. Zato je teško da prolazite kroz proces spoznaje sebe u vremenu u kome živimo, sa ovakvim sistemom vrednosti. Ali, za mene je jednako važno da se brinem o sebi kao ljudskom biću. Da gledam i sve što se dešava van teniskog terena", istakao je najbolji srpski teniser.

Najnovija promena koju je Đoković napravio je angažovanje bivšeg hrvatskog tenisera Marija Ančića u stručni štab. O njemu ima izuzetno visoko mišljenje.

"Tokom karijere je studirao pravo. Ne viđa se tako često da sportisti završavaju fakultet, pogotovo ne neko ko je njegovoj ranga. Bio je top 10 igrač, a postao je bankar na Vol stritu. Mario je veoma pametan i obrazovan. Poštovali su ga svi i divili su mu se. Oduvek smo imali veliko poštovanje jedan prema drugome. Provodili smo dosta vremena van terena, a komunikacija sa njim je posebno laka, jer govorimo istim jezikom", konstatovao je Novak, a prenose "Novosti".

Anketa

Ko osvaja Vimbldon ove godine?

  • Novak Đoković

    77.55% (38)

  • Endi Marej

    4.08% (2)

  • Rodžer Federer

    4.08% (2)

  • Rafael Nadal

    10.2% (5)

  • Sten Vavrinka

    0% (0)

  • Neko šesti

    4.08% (2)

Ko osvaja Vimbldon ove godine?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC