• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fetel prošao bez kazne

Autor mondo.rs

Odluka FIA sigurno će dodatno razbesneti Luisa Hamiltona...

Međunarodna automobilska federacija (FIA) neće dodatno kazniti vozača Ferarija, Sebastijana Fetela, koji je tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana u Bakuu namerno udario u bolid vozača Mercedesa, Luisa Hamiltona.

Fetel je tokom trke u Bakuu, 25. juna, namerno udario Hamiltona u vreme kada se bezbednosno vozilo nalazilo na stazi, što je zabranjeno. Nemac je zbog toga kažnjen dodavanjem 10 sekundi, ali je ipak trku završio ispred Hamiltona, na četvrtom mestu.

Četvorostruki šampion je posle trke optužio Britanca da je namerno kočio i testirao kočnice na njemu, međutim, prema podacima iz Hamiltonovog bolida, utvrđeno je da se Hamilton nije ponašao neuobičajeno.

FIA je navela u saopštenju da je Fetel "prihvatio punu odgovornost i iskreno se izvinio" i federaciji i široj motosport porodici.

On će morati i javno da se izivini, a učestvovaće u nizu edukativnih aktivnosti tokom šampionata.

FIA je upozorila Fetela da će u slučaju da ponovi takvo ponašanje, odmah ići pred Međunarodni sud FIA, koji će sprovesti istragu.

Hamilton je za vreme i posle trke u Bakuu rekao da kazna od 10 sekundi za Fetela nije dovoljna, a njegovo ponašanje opisao je kao "odvratno", "opasno" i "sramno".

Vodeći Fetel će zadržati 14 bodova prednosti nad drugoplasiranim Hamiltonom u generalnom plasmanu, uoči predstojeće trke za Veliku nagradu Austrije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC