• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BBC uživo: Ružni komentari Mekinroa o Novaku...

Autor mondo.rs

Mekinro je uporedio Đokovićev pad sa padom slavnog sportiste koji se lečio od zavisnosti, varao ženu i nedavno bio uhapšen.

Kriza forme i rezultata najdominantnijeg tenisera sveta u poslednjih šest godina, Novaka Đokovića, vruća je i legitimna tema za medije širom sveta.

Međutim, ne trude se svi da u analizama budu odmereni, objektivni i stručni, iako im je upravo to posao.

Sada već tradicionalno, "peckanje" našeg tenisera pojača se na maksimum kada se igraju turniri u Engleskoj, pre svega Vimbldon.

Tako je legendarni američki teniser Džon Mekinro, koji se "istakao" i neumesnim komentarima vezanim za trudnoću zemljakinje, Serene Vilijams, ružno poneo tokom komentarisanja mečeva na BBC televiziji, gde radi honorarno kao stručni konsultant (sa naglaskom na: stručni).

Uporedivši Đokovićev pad sa padom najboljeg igrača golfa Tajgera Vudsa, čoveka koji je upadao u problem sa zakonom, koji se lečio od bolesti zavisnosti i koji je nedavno uhapšen zbog vožnje pod uticajem nedozvoljenih sredstava, Mekinro je konstatovao da "Vuds nikada više nije pronašao svoju formu nakon što je 2009. godine varao tadašnju suprugu".



Ovaj 58-godišnji Amerikanac, s kojim je Đoković ranije pokušavao da izgradi dobar i fer odnos, tiradu je nastavio spekulacijama o tome kako zbog posvećenosti porodici i deci Novak ne uspeva da se posveti tenisu na pravi način, a više puta je ponovio da veruje da su "porodični problemi uzroci njegovog pada na ATP listi".

"Te stvari vas bace na zemlju. Kada ste uznemireni, niste više isti igrač", rekao je Mekinro.

"Osoba koja mi odmah padne napamet kada pomislim na Novaka je golfer Tajger Vuds. Imao je problema sa svojom suprugom, deluje da je potpuno ispao iz šina i da nikada nije bio ni blizu onog igrača od ranije".



Mekinro je dodao nešto kasnije da Đoković nema problema sa fizičkom pripremom, već mentalnom stabilnošću.

"To su potpuno drugačiji problemi", rekao je.

To što je Novak u jeku krize, kakva u rezultatskom smislu ne može nikako, nigde i nikada da bude u rangu sa Vudsovom, ostao na ATP turu, nastavio da radi, bira stručni štab, nastupa, putuje, pa i osvaja titule, za Mekinroa nije bilo dovoljno važno za "stručnu analizu".

Pitanje je gde bi se Mekinro zaustavio da Đoković nije proveo samo 40 minuta na terenu u utorak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC