• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opa! Nadal u Kanadi juri prvo mesto ATP liste

Autor mondo.rs

Španac ima šansu da na mastersu u Montrealu preuzme prvo mesto na svetskoj listi posle tri godine, nakon što je učešće otkazao vodeći Endi Marej

Sledeće nedelje igra se Rodžers kup u Montrealu. Masters u Kanadi ove godine neće okupiti sve tenisere iz vrha, budući da je Novak Đoković već ranije otkazao sve nastupe do kraja sezone, odustali su i Sten Vavrinka i Marin Čilić zbog povreda, a to je učinio i prvi reket sveta Endi Marej.

Britanac je saopštio organizatorima da povreda kuka još nije zalečena i da ove godine neće doputovati u Kanadu.

"Nažalost moram da se povučem sa turnira u Montrealu, za koji me vežu mnoge lepe uspomene. Naporno radim kako bih se što pre vratio na teren", poručio je prvi reket sveta.

Marej je povlačenjem sa mastersa u Montrealu tako omogućio Rafaelu Nadalu da već posle tog turnira preuzme prvo mesto na ATP listi.

Trenutna razlika između prvog i drugog na svetu je 285 bodova i ako Španac stigne do polufinala ponovo će preuzeti čelo svetske liste.

Ukoliko mu to pođe za rukom, Nadal će od 14. avgusta, posle više od tri godine, ponovo zasesti na "presto" i početi 142. nedelju na prvom mestu ATP liste. On je poslednji put bio prvoplasirani igrač planete u junu 2014. godine.

Marej je preuzeo prvo mesto, prvi put u karijeri, u novembru prošle godine, postavši 26. igrač u istoriji Open ere, odnosno 1973. godine, koji je to uspeo, i na njemu je 39 nedelja.

U trci za prvu poziciju je i Rodžer Federer, koji trenutno zauzima treće mesto na ATP listi sa 6.545 bodova. Hipotetički to bi mogao da uradi na američkoj turneji, ako nastavi sa sjajnim partijama koje pruža ove sezone.

Na tom putu prvo će se zaustaviti na mastersu u Montrealu, gde bi mogao da zaradi dragocene bodove. Federer je potvrdio učešće u tom gradu posle šest godina pauze, a na mastersu u Kanadi poslednji put je nastupao 2014 (ATP masters u Kanadi naizmenično se održava u Torontu i Montrealu).

Švajcarac je u karijeri osvojio dve titule u Torontu (2004. i 2006), dok je tri puta gubio u finalu. Na mastersu u kanadi ima skor 31-9, koji želi da popravi nakon što igra sezonu života. Osvojio je već u 2017. godini pet trofeja, uključujući i dva grend slema - Australijan Open i Vimbldon.

Kaže da će imati poseban motiv u Montrealu, jer će 8. avgusta, na startu turnira, proslaviti 36. rođendan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC