• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajović: Setimo se Jugoslavija - Francuska 1985...

Autor mondo.rs

Prvi reket reprezentacije Srbije priznaje da su Francuzi favoriti na papiru, ali napominje da se u Dejvis kupu nikada ništa unapred ne može prognozirati. "U Lil idemo bez straha, jer nemamo šta da izgubimo", poručio je Duci

 Dušan Lajović o polufinalu Svjetske grupe Devis kupa protiv Francuske Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dušan Lajović predvodiće Dejvis kup selekciju Srbije na meču polufinala Svetske grupe u Lilu protiv Francuske.

Srpski igrač če od 15. do 17. septembra treći put u karijeri biti prvi reket Srbije, ali prvi put na gostovanju.

Kaže da je u dobroj formi i da je spreman da protiv Francusza odigra najbolje.

"Vratio sam se sa US Opena, sad sam u Barseloni i odavde idem za Lil , u kome ćemo se svi okupiti u nedelju. Igrao sam dobro u Njujorku, imao sam dobar meč protiv Rafaela Nadala i solidne rezultate od Vimbldona do sada, tako da se osećam dobro, u formi sam, pun samopouzdanja Trudiću se da pružim maksimum na terenu u Lilu, a voleo bi da to bude dovoljno da donese poene Srbiji. Videćemo", poručuje Lajović pred gostovanje Francuzima.

Srbija će u Lilu nastupati oslabljena, jer zbog problema sa povredama u timu neće biti tri najbolje plasirana igrača – Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

Uz Lajovića, za Srbiju će osim selektora Nenada Zimonjića u dublu, igrati i Filip Krajinović i Laslo Đere, kome će to biti debitantski nastup za nacionalni tim.

Dušan Lajović veruje da će on i njegovi saigrači imati veliki motiv u Lilu.

"Plasman u polufinale je velika stvar i bez obzira na to što smo to izborili sa drugim timom, treba da odemo u Lil gledajući na to kao na veliki izazov. Momci koji će biti u našem timu su mlađi, prvenstveno Laslo Đere kome je to i debitanstki nastup, tako da je na neki način 'bačen u vatru', ali mislim da ovaj meč svima može da bude samo pozitivno iskustvo. Ne možemo da imamo neka očekivanja pojedinačno, već prvenstveno moramo da razmišljamo kao tim da idemo na svaki poen. Mečevi su dugi, igra se tri dana, na šljaci, i biće nam važan svaki poen. Filip i Laslo igraju čelindžere ove nedelje, u Sevilji, odnosno Đenovi, i njihovo samopouzdanje zavisiće i od tih turnira. Što bolje prođu, to bolje za nas", istakao je 85. teniser sveta.

Selektor Francuske Janik Noa saopštio je da će se Srbiji suprotstaviti Žo Vilfred Conga, Luka Puji Pjer Ig Erber i Nikola Mau u dublu. Lajović kaže da je u pitanju iskusan sastav, ali ne i nepobediv.

"Imaju dosta jak tim i na papiru su mnogo jači od nas, ali svi znamo kakav je Dejvis kup... Nikad se ništa pouzdano ne zna, ništa se ne može prognozirati, čak ni u situacijama kada je jedan tim po simenima mnogo iznad drugog. Setimo se meča Jugoslavija - Francuska u Beogradu 1985. godine, kad su sadašnji selektor Francuske Janik Noa i Anri Lekont, koji su tada bili 4. i 6. igrač sveta, došli u Beograd sto posto sigurni u trijumf, a doživeli debakl od tima Jugoslavije za koju su tada igrali Slobodan Živojinović i Goran Prpić. Tako da imamo dokaze da je sve moguće", rekao je Lajović.

"Nadam se da možemo da ih namučimo pre svega, a potom i iznenadimo, biće jako teško, ali ništa nije nemoguće. Conga nije u nekoj formi, Gaske nije ni pozvan, Monfis je povređen, ali ne znamo koliko je njegova povreda ozbiljna, tako da nisu ni oni u najboljoj formi i u najjačem sastavu. Smatram da treba da odemo u Lil bez straha, jer nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo", zaključio je prvi reket Dejvis kup tima Srbije Dušan Lajović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC