• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Del Potrov ples u Njujorku, "pao" je najveći!

Autor mondo.rs

Argentinac u četvrtfinalu US Opena pobijedio Rodžera Federera 3:1 i izborio duel sa Rafaelom Nadalom na omiljenom grend slemu.

Rafael Nadal i Rodžer Federer se nikada do sada nisu sastajali na US Openu. A, neće ni ove godine...

Španac je odradio sve što je do njega, pobijedio je Rusa Andreja Rubljeva i mirno čekao velikog rivala u polufinalu. Ali, umjesto Rodžera stigao je sjajni Huan Martin.

Del Potro se vratio na mjesto "zločina"!

Argentinac je 2009. godine jedinu grend slem titulu osvojio upravo u Njujorku, a sada je na dobrom putu da ponovi taj uspjeh. Doduše, poslije jednog od najboljih igrača u istoriji i rekordera po broju grend slem titula, mora da pobijedi drugog ni malo slabijeg i trenutno prvog na ATP listi - Rafu Nadala.

A tek onda slijedi finale...

Federer je "pao" poslije dva sata i 55 minuta velike borbe na stadionu "Artur Eš" - 7:5, 3:6, 7:6, 6:4!

Publika je mogla da uživa u igri dvojice sjajnih tenisera, a ovaj duel može se proglasiti i jednim od najboljih na ovogodišnjem turniru. U odsustvu brojnih asova, među kojima je i Novak Đoković, čekalo se na ovakav spektakl.

Malobrojniji, ali daleko bučniji navijači Del Potra napravili su fudbalski ambijent na poznatom teniskom stadionu i na kraju pjesmom ispratili svog ljubimca.

Kada je riječ o samom meču, u prvom setu nije bilo brejkova sve do 11. gema kada je Del Potro iskoristio prvu brejk loptu i potom poveo sa 1:0.

Drugi dio igre pripao je Federeru koji je napravio brejk za 3:1 i bez većih problema održao tu prednost do kraja.

Veća borba vodila se u trećem setu. Del Potro je poveo sa 3:0, Federer je potom uspio da izjednači na 4:4 i odvede set u taj-brejk. Švajcarac je imao prednost na početku taj-brejka, ali je Del Potro kaznio Federerove propuste i dobio taj dio igre sa 10:8.

U četvrtom setu se vodila izjednačena borba sve do petog seta kada je Del Potro napravio odlučujući brejk i sjajnim servisima do kraja meča nije dozvolio Federeru šansu da se vrati u igru.

Del Potro je ovom pobjedom upisao šesti trijumf protiv Federera u 22 međusobna susreta.

Koliko još snage ima Del Potro vidjećemo upravo protiv Nadala.

Čini se da ga spektakularni povratak protiv Dominika Tima u osmini finala i eliminicaja osvajača 19 grend slem titula nisu iscrpili. Naprotiv.

Pun je energije i snage da se suprotstavi Špancu!

"Odigrao sam možda i najbolji meč na turniru. Sve što sam napravio, uradio sam bez greške, odlično. Bio je to sjajan meč i mislim da sam zaslužio pobjedu. US Open mi je najdraži turnir. Igrao sam protiv Rafe i 2009. i nadam se da ću ga pobijediti baš kao što sam ga pobijedio prije osam godina. Uz ovakvu podršku mojih navijača, sve je moguće", rekao je Del Potro i dodao za kraj: "Poslije svih povreda i svega što sam prošao u karijeri, ne mogu da vjerujem da sam se vratio".

Argentinac je prije osam godina pobedio i Federera, ali u finalu. Do tada je Švajcarac već imao pet titula u Njujorku. Poslije toga nijednu više...

drugom polufinalu US Opena snage će odmeriti Španac Pablo Karenjo Busta i Južnoafrikanac Kevin Anderson.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC