• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadalu 16. grend slem titula - ubedljivo!

Autor mondo.rs

Kevin Anderson, debitant u grend slem finalima, bio je lak plen sada već trostrukog osvajača US opena.

Rafael Nadal opravdao je ulogu favorita u finalu US opena 2017. protiv Kevina Andersona - 6:3, 6:3, 6:4!

Španski teniser sigurno i ubedljivo je stigao do svoje treće titule u Njujorku, a ukupno 16. na grend slem turnirima, uz samo sedam poraza u finalima.

Sada ima tri prvorazredne titule manje od rekordera Rodžera Federera, a četiri više od Novaka Đokovića. Ostali aktivni teniseri su daleko iza...

U duelu dvojice vršnjaka (Anderson je 16 dana stariji), koji je trajao dva sata i 22 minuta, od početka je bilo jasno ko je iskusniji, bolji i sigurniji u sebe i svoje udarce.

Nadal je završio meč sa samo 11 neiznuđenih grešaka, nije dao Andersonu nijednu šansu da napravi brejk, a jedini gem na servis Majorčanina u kome se igralo "na razliku", posle 40:40, bio je poslednji u meču.

NIJE USPEO

Anderson je kao 32. na ATP listi pokušao da postane osvajač US opena sa najlošijim "renkingom" još od Andrea Agasija, koji je 1994. trijumfovao kao 20. na svetu.

Tada se i u Nadala uselila blaga nervoza, propustio je prvu meč loptu, ali se brzo sabrao, vezao dva odlična prva servisa i završio posao.

Njemu je ovo prvi grend slem trofej osvojen izvan Pariza posle četiri godine - u finalu US opena 2013. bio je bolji od Novaka Đokovića.

Zanimljivo je da je prethodni trijumf na tvrdim podlogama ostvario još početkom 2014. na turniru u Dohi.

Osim 10 Rolan Garosa (2005-2008, 2010-2014, 2017) i tri US opena (2010, 2013, 2017), Nadal je osvajao Vimbldon dva puta (2008, 2010) i Australijan open jednom (2009).

Ponovo najbolji teniser sveta, na tek završenom turniru je dobio četiri meča maksimalnim rezultatom, a tri pobede slavio je rezultatom 3:1. Protiv Daniela, Majera i Del Potra u polufinalu, gubio je prvi set, pa bez velike drame uzimao naredna tri i prolazio dalje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC