• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski savez ne odustaje od Ivaninog zlata

Autor mondo.rs

Dokle je stigla zvanična žalba na "skraćivanje" šampionskog skoka Ivane Španović u Londonu.


Iako je letnja atletska sezona gotova, a sa njom i obaveze najboljih takmičara za 2017. godinu, u Atletskom savezu Srbije (ASS) i dalje razmišljaju o Svetskom prvenstvu u Londonu i neverovatnom slučaju Ivane Španović.

Ostaće zabeleženo u istoriji da je najbolja srpska atletičarka ostala bez svetske titule zato što joj se otkačio papir sa takmičarskim brojem sa leđa, na šta je ASS odmah reagovao.

Čelnici srpske atletike, predsednik Veselin Jevrosimović i direktor Slobodan Branković odmah su u kontrolnoj sobi ukazali na činjenicu da sudija nije mogao da utvrdi gde počinje trag koji je papir navodno ostavio. Zbog toga je uložena zvanična žalba, na koju još nije stigao odgovor.

"Pravila kažu da se meri poslednji trag koji je napravila oprema na takmičaru. Da je Ivani broj ispao ranije, tokom skoka, ne bi bilo nikakvih pitanja. Ovako je ostao da visi na dve zihernadle na vrhu, a ostatak je 'landarao' i možda ostavio trag u pesku. To je naš prostor za žalbu i na osnovu toga reagujemo. Tražili smo snimak, a bez njega ne možemo da reagujemo. Očekujemo zvanični stav IAAF (Svetske atletske federacije)", rekao je direktor ASS Slobodan Branković za "Sportski žurnal".

Kada bi taj slučaj trebalo da dobije epilog?

"Ukoliko ne dobijemo zvanični stav, što nije isključeno, razgovaraću s predsednikom IAAF Sebastijanom Kouom na Balkanskom kongresu krajem septembra. Svakako da nećemo odustati od jedine potencijalne zlatne medalje na svetskim prvenstvima", dodao je Branković.

Dakle, borba traje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC