• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal protiv referenduma

Autor Anadolija

Španska vlada i Ustavni sud referendum smatraju nezakonitim, a takav stav zauzeo je i Nadal koji je u izjavi za "El Mundo" rekao ”da se referendum 1. oktobra ne bi trebao dogoditi”

Španski teniser i prvi reket svijeta Rafael Nadal kritikovao je planove za referendum o nezavisnosti koji je za 1. oktobar zakazala Vlada Katalonije.

Španska vlada i Ustavni sud referendum smatraju nezakonitim, a takav stav zauzeo je i Nadal koji je u izjavi za list "El Mundo" poručio da se zakon mora poštovati.

"Prema mom mišljenju, svako mora poštovati zakon. Zakoni su kakvi jesu i niko ih ne može zaobići zato što to želi", rekao je Nadal.

Španski teniser, koji je u 31. godini u nedjelju na US openu osvojio svoj 16 Grand Slam, odrastao je na Majorci i govori katalonski. Kako je kazao, veoma je blizak Kataloncima ali se takođe osjeća i Špancem.

"Ne razumijem Španiju bez Katalonije. Ne želim to razumjeti, niti vidjeti. Vjerujem da ćemo se moći razumjeti i mislim da se trudimo da razumijemo jedni druge, jer bez ikakve sumnje, jači smo zajedno nego odvojeni. Po mom mišljenju, Španiji je bolje sa Katalonijom i Kataloniji je bolje sa Španijom" izjavio je Nadal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC