• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrabro - u svaki poen!

Autor mondo.rs

Malo kada, malo u kom sportu, mogli smo da kažemo da smo autsajderi i prećutimo ono "potpuni", ali to bi trebalo da bude samo izazov više za naše tenisere.

 Dejvis Kup polufinale Francuska Srbija 2017. Izvor: MN PRESS

S jedne strane 18. i 22. igrač sveta u singlu, 5. i 8. u dublu.

S druge 80, 98. i 111. u singlu i igrač-selektor-veteran sa 39. pozicije ATP liste dubl igrača.

S jedne strane navijači, s druge - vera i nada da se iz pozicije (nećemo reći "potpunog") autsajdera prikaže hrabra igra, pruži dostojan otpor, stekne dragoceno iskustvo i, ako se ukaže prilika, osvoji koji bod u prvom pojavljivanju Srbije u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa od 2012. godine.

Dve sezone pre toga, ali u "Areni", naša teniska reprezentacija je sa Novakom Đokovićem, Viktorom Troickim, Jankom Tipsarevićem i tada samo igračem, Nenadom Zimonjićem, pobedila Francusku u velikom finalu i osvojila čuvenu "salataru" prvi put u istoriji naše zemlje - računajući od Kraljevine Srbije do danas.

Od petka do nedelje, na "Pjer Moro" stadionu u Lilu, na zemljanoj podlozi, jaka DK reprezentacija Francuske imaće priliku da se donekle revanšira Srbiji za poraz iz Beograda od pre sedam godina i stigne do finala u kojem će i bolji iz meča Belgija – Australija.

Svaki poen koji na semafor budu upisali momci koje je na put poveo selektor Zimonjić - Dušan Lajović, Laslo Đere i Filip Krajinović - biće odličan rezultat u trenutku kada u timu nema nijednog od stožera reprezentativnih uspeha iz prethodnih sezona, osim naravno selektora.

"Prvi put sam u Dejvis kupu. Počastvovan sam i zahvalan selektoru što me je pozvao. Imamo težak zadatak da pobedimo u Francuskoj, ali daćemo sve od sebe. Oni su favoriti, ali verujemo u sebe, igraćemo kao tim i mislim da možemo da pobedimo i ostvarimo dobar rezultat", rekao je Đere u lepom gradu na severu Francuske, a preneo je Teniski savez Srbije.

Selektor Nenad Zimonjić, koji će igrati u dublu, rekao da srpski tim nikada ne odustaje od borbe, bez obzira na to što će njegov mladi tim morati da se bori sa Žoom-Vilfredom Congom, Lukom Pujom, Pjerom-Juzom Erberom i Nikolom Mauom.

"Francuzi su dobra publika, uvek su snažno podržavali reprezentativce, kojima je čast da igraju za svoju zemlju. Nadamo se dobroj atmosferi, to je njihova prednost, ali za nas može da bude velika motivacija i iskustvo. Poznati smo kao zemlja i kao ekipa koja nikada ne odustaje, kada je sve protiv nas mi nađemo način da se borimo i da sve prebrodimo. Daćemo sve od sebe i videćemo šta će se dogoditi", naveo je selektor "orlova", koji za Dejvis kup reprezentaciju naše zemlje igra od 1995. godine.

Srbija protiv Francuske vodi 1:0 u mečevima, a 5:4 računajući i duele Jugoslavije i Francuske. Na šljaci je skor 2:2, a kakav će biti odnos pobeda i poraza kada se naredni okršaj završi znaćemo kada počnu mečevi u petak (13), subotu (14) i nedelju (13).

Srećno, teniseri!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC