• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kimani i Nađi pobjednici polumaratona

Autor mondo.ba

Mađar Tamaš Nađi i i predstavnica Bosne i Hercegovine, Lucia Kimani, pobjednici su 11. Sarajevo polumaratona.

Nađi je slavio sa vremenom 1:12:04 drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je bh. takmičarima Vinku Slišiću (1:16:58) i Slaviši Buniću (1:17:71).

Lusija Kimani polumaratonsku dionicu istrčala je u vremenu 1:32:38, dok su Jelena Kosić iz BiH (1:33:16) i Aleksandra Marinkov (1:33:32) iz Srbije drugo, odnosno trećeplasirane.

Stefan Ćurković pobjednik je Novo Nordisk Fun Run trke od 4 kilometra, dok je u ženskoj konkurenciji pobjednica Alma Hrnjić.

Više od 3000 učesnika iz 30 zemalja je uz polumaratonsku utrku učestvovalo i u G-Drive štefetnom polumaratonu, Novo Nordisk Fun Run utrci te Zmajzi Kid's Run utrci dok je uz posebnu podršku američke vlade organizovana i utrka Run with me za osobe sa invaliditetom.

“Sarajevski polumaraton izrastao je u sjajnu priču kojom smo ne samo potakli mnoge da vode zdrav život, nego smo naš grad postavili na sportsku mapu trkača i trkačica iz cijelog svijeta, a svi naši učesnici i učesnice svojim su kotizacijama postali dio naših humanitarnih aktivnosti zbog čega smo posebno sretni i zadovoljni», istakao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Maraton te zahvalio svima koji su učešćem i podrškom omogućili organizaciju ovako zahtjevnog događaja.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, jutros je dao znak za start 11. jubilarnog Sarajevskog polumaratona, te se također priključio takmičarkama i takmičarima iz cijelog svijeta. Na ovaj način je i simbolično ali i praktično Grad Sarajevo kao domaćin i suorganizator ove međunarodne manifestacije potvrdio kontinuiranu podršku ovom događaju.

«Ponosimo se činjenicom da smo zajedničkim djelovanjem kako našeg udruženja i volontera, tako i sponzora, te institucija vlasti pokazali da je moguće napraviti događaj koji ima brojne pozitivne efekte kako za učesnike i učesnice koji se bave sportom tako i za ekonomiju i turizam našeg grada i države. Zbog toga se još jednom svima zahvaljujemo na podršci i vjerujemo da će 12. polumaraton biti još bolji i masovniji», poručio je Mujanović.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zgoljavko PD - BL POLICE

Bunic Prijedor, Kimani Prijedor Banjaluka, Kosic Prijedor Banjaluka.... Ljuta Krajina!!! Cestitke momci i djevojke!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC