• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponos zbog Dušana i čestitka Francuzima

Autor mondo.rs

Nenad Zimonjić nije nezadovoljan sabirao utiske u Lilu.

Francuska - Srbija 3:1

Selektor naše teniske reprezentacije Nenad Zimonjić rekao je u Lilu da je njegova ekipa dala sve što je mogla u polufinalu Dejvis kupa i poželeo "trikolorima" sreću u finalu i da osvoji trofej.

Teniseri Srbije nisu danas uspeli da se plasiraju u finale Dejvis kupa, pošto je domaćin u nedelju poveo nedostižnih 3:1. Treći poen Francuskoj doneo je Žo Vilfred Conga, koji je pobedio Dušana Lajovića sa 2:6, 6:2, 7:6, 6:2.

Srbija je igrala u oslabljenom sastavu bez povređenih Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića. Osim Lajovića, nastupili su Laslo Đere, Filip Krajinović i selektor Zimonjić.

"Izostanci su deo sporta. Da su svi bili zdravi, bili bismo težak protivnik svakom timu, bez obzira na podlogu ili da li igramo na strani. Ponosan sam na Dušana, verovatno je igrao najbolji tenis do sada. Verujem da će njegov renking sledeće godine u ovo vreme biti bolji, jer to zaslužuje. Dali smo sve što smo mogli. Francuska je zaslužila da pobedi. Žo je igrao dobar tenis, danas i u prvom meču. Našao je ritam, servis mu je bio na visokom nivou", rekao je Zimonjić.

"Đere je stekao veliko iskustvo, prvi put je u Dejvis kupu i to u polufinalu. Protiv Žoa je u petak imao težak zadatak, ali se dobro snašao. Filip je imao težak zadatak jer ne igra često dublove", dodao je srpski selektor.

Upitan o korektnom i prijateljskom odnosu dve ekipe tokom vikenda, Zimonjić je rekao da poznaje članove francuskog tima i da su mu mnogo pomogli tokom karijere.

"Prvi put kada sam sreo Žoa bio je tinejdžer, dobri smo prijatelji, igrao sam sa njim u Šangaju. Tokom celog meča je bio fer plej, sjajna atmosfera, navijači su pokazali poštovanje za obe ekipe. Znam da Francuska dugo čega da osvoji trofej u Dejvis kupu i želim joj sreću",

Prvi poen Srbiji u petak je doneo Lajović, pobedom protiv Luke Puja, a Conga je bio bolji od Lasla Djerea. Francuska je juče povela zahvaljujući dublu, pošto su Pjer Ig Erber i Nikola Mau pobedili Nenada Zimonjića i Filipa Krajinovića sa 6:1, 6:2, 7:6.

Lajović je rekao da je dobro igrao tokom celog vikenda, ali da mu je žao što to nije bilo dovoljno da pobedi Congu.

"Žo je igrao veoma dobro, prvi servis mu je bio dobar, a imao je i mnogo prilika da pritisne moj servis, da se mučim u mojim servis gemovima. To je bila najveća razlika. Dobro sam igrao i u petak, moja igra je bila na višem nivou nego inače i nadam se da će mi to biti podsticaj u narednim turnirima. Danas to nije bilo dovoljno, tužan sam što nisam pobedio i pružio šansu ekipi da se bori u petom meču. Dao sam sve od sebe, ali sada moramo da čekamo drugu šansu", naveo je Lajović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC