• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vavrinka ostao bez trenera

Autor mondo.rs

Magnus Norman odlučio je da se povuče sa čelnog mesta iz stručnog štaba švajcarskog tenisera

Sten Vavrinka i trener Magnus Norman rasknili su saradnju posle četiri godine uspešnog rada.

Šveđanin je odlučio da napusti stručni štab Švajcarca kako bi se u potpunosti posvetio porodici.

"Nakon mnogo razmišljanja odlučio sam da budućnost posvetim porodici. Imam dvoje male dece i sada je pravi trenutak da provodim vreme sa njima. Ovo je bila jedna od najtežih odluka koju sam doneo", rekao je Šveđanin.

On je sa Stenom Vavrinkom započeo saradnju 2013. godine, nakon čega je Švajcarac konstantno napredovao. Od 17. mesta na kojem je bio stigao je do treće pozicije na ATP listi, u januaru 2014, a tokom saradnje osvojio je čak 14 pehara, uključujući tri grend slema (Australijan Open 2014, Rolan Garos 2015. i US Open 2016).

"Velika mi je čast što sam sarađivao sa Stenom, koji je vrhunski teniser, ali što je još važnije, fantastična osoba. Bilo je zadovoljstvo i privilegija od prvog dana biti u njegovom stručnom štabu", dodao je Norman.

Vavrinka, koji je zbog povrede kolena odlučio da ranije završi sezonu, saopštio je da je zahvalan Normanu za sve što je učinio za njegovu karijeru.

"Zahvaljujem se Magnusu za četiri sjajne godine koje smo proveli zajedno. Uvek ću mu biti zahvalan za rad i vreme koje je proveo sa mnom i učinio da postanem trostruki grend slem šampion. On nije bio samo član mog stručnog štaba, već član moje porodice", naveo je Vavrinka.

Švajcarac je rekao da će u predstojećem periodu nastaviti rehabilitaciju, kako bi potuno spreman dočekao start nove sezone, koju će započeti na egzibicionom turniru u Abu Dabiju krajem 2017. godine.

"Sada nastavljam sa oporavkom a u narednom periodu u dogovoru sa svojim timom doneću odluku o sledećim koracima", rekao je Vavrinka, trenutno deveti teniser sveta, koji je u 2017. osvojio samo jednu titulu, na turniru u Ženevi.

Magnus Norman (41) je posle uspešne teniske karijere, tokom koje je stigao i na drugo mesto ATP liste, odlučio da se posveti trenerskom poslu. On je zbog povreda kolena i kuka okončao karijeru već u 27. godini, a potom je otvorio tenisku akademiju i sarađivao pre Vavrinke sa zemljacima Tomasom Johansonom i Robinom Soderlingom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC