• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krajinović stao na set od titule

Autor mondo.rs

Srpski teniser nije uspeo da dobije i osmi meč na pariskom mastersu. Džek Sok pobedom u finalu obezbedio nastup na ATP šampionatu u Londonu.

Kraj nije bio kao u snu, ali Filip Krajinović je u prethodnih 10 dana u Parizu uradio ogroman posao za sebe i srpski tenis.

U godini u kojoj je osvojio pet titula na "čelindžerima", a odigrao samo dva meča na ATP nivou takmičenja (prošlog meseca u Moskvi), Krajinović je pravo niotkuda došao do finala mastersa u pariskoj dvorani "Bersi".

Sjajno je odigrao prvi set, ali je u drugom dozvolio Džeku Soku da se vrati u život i Amerikancu je to bilo dovoljno za preokret.

Filip Krajinović - Džek Sok 7:5, 4:6, 1:6!

Sok je u trećem setu osvojio šest gemova zaredom, a ključne korake ka trijumfu napravio je brejkovima za 2:1 i 4:1, kada je u prelomnim momentima odigrao nekoliko fenomenalnih udaraca i direktno zarađenim poenima zaslužio da slavi.

Da li je Filipu ponestalo snage, da li je psihološki pao pod uticaj razmišljanja o trijumfu kakav nije ostvario nijedan srpski teniser osim Novaka Đokovića...

Nije toliko ni važno, u poređenju sa činjenicom da je nekadašnji supertalenat sa 77. došao na 33. mesto ATP liste, zaradio ogromnih 418.000 evra i time sebi omogućio mnogo rasterećeniji početak priprema za sledeću sezonu.

Što je najvažnije, video je da ono što radi sa trenerom Petrom Popovićem ima smisla i da sa svojih 25 godina može još mnogo da napreduje.

"Ovo je najbolja nedelja u mom životu. Hvala mom timu, treneru Petru. Nikad neću zaboraviti ovaj momenat. Iz kvalifikacija sam došao do finala i time se moj san ostvario. Vidimo se sledeće godine", rekao je Krajinović prilikom svečane ceremonije.

Džek Sok je osvajanjem titule "skočio" na deveto mesto ATP liste, što mu je donelo "kartu" za ATP šampionat, turnir osmorice najboljih u sezoni, koji se održava od 12. do 19. novembra u Londonu.

Sten Vavrinka, koji je i dalje bolje rangiran, odavno je na pauzi zbog povrede, pa će Amerikanac putovati u prestonicu Velike Britanije kao prvi sledeći na listi. Tamo će biti još Nadal, Federer, Zverev, Tim, Čilić, Dimitrov i Gofan.

"Filip je igrao sjajno, pobedio je neke velike igrače i nadam se da ovo nije poslednje veliko finale koje igramo jedan protiv drugog. Čestitke njemu i njegovom timu, ovo je bio neverovatan način da se dođe do finala", odao je Sok priznanje Krajinoviću.



TREĆI SET

1:6 - BREJK, GEM, SET, MEČ, TITULA! Džek Sok je posle 40:15 za Krajinovića uspeo da preokrene ovaj gem i ostvari veliku pobedu.

1:5 - Sok sasvim blizu pobede, Filipu je potrebno čudo.

1:4 - DUPLI BREJK... Krajinović je spasao dve uzastopne brejk lopte, zatim nije iskoristio prilike da osvoji gem i Sok je to kaznio. Na trećoj brejk lopti je milimetarski precizno odigrao bekhend dijagonalu, koju Krajinović nije uspeo da "uhvati" prilikom izlaska na mrežu.

1:3 - Sok je potvrdio brejk zahvaljujući odličnim servisima. Bilo je 30:30, usledila su dva "besplatna" poena za američkog igrača.

1:2 - BREJK... Dve majstorije Džeka Soka pri rezultatu 30:30 značajno su ga približile trijumfu. Sjajna bekhend paralela za 30:40, pa možda još bolji takav udarac iz forhenda kojim je iskoristio brejk loptu. Ništa mu Filip nije poklonio, Sok je na najbolji način zaradio ovaj brejk!

1:1 - Siguran nastup Amerikanca, na koga se nije odrazila propuštena prilika u prethodnom gemu.

1:0 - Važan gem za Krajinovića, koji je posle 40:0 došao u situaciju da igra gem "na razliku". Iskoristio je petu gem loptu.

DRUGI SET

4:6 - Sok ne propušta šansu da na svoj servis privede set kraju. Krajinović bez šanse za drugi brejk, tako da će se u trećem setu igrati na "sve ili ništa".

4:5 - Dobra igra Krajinovića u ovom gemu, uključujući dva poena osvojena izlascima na mrežu, kojima je preokrenuo sa 15:30 na 40:30.

3:5 - Tri od četiri poena Amerikanac je uzeo as udarcima.

3:4 - Od 15:30 do drugog uzastopno dobijenog gema i rasta pritiska na drugoj strani. Sok "mora" da uzme sledeći gem...

2:4 - BREJK! Sada se Sok opustio posle ubedljivog vođstva, a srpski teniser bio je spreman da to iskoristi.

1:4 - DUPLI BREJK... U dva poena zaredom, posle 30:30, vrh mreže je bio na strani Soka, ali Filip svejedno ne igra ni izbliza tako dobro i sigurno kao u prvom setu.

1:3 - Sok čuva prednost brejka.

1:2 - Vezao je Krajinović tri kvalitetna poena nakon 15:15 i time najavio bolju partiju u nastavku seta.

0:2 - Možda i mala kriza u igri srpskog tenisera.

0:1 - BREJK... Posle vođstva od 30:0, Filipu kao da je pala koncentracija. Napravio je nekoliko grešaka i došao u podređen položaj na početku drugog seta.

PRVI SET

7:5 - BREJK I SET! Sokov najbolji udarac, forhend, izneverio ga je u odsudnim trenucima. Iskoristio ga je da izjednači na 30:30, ali onda je neiznuđenim greškama izgubio naredna dva poena, gem i set.

6:5 - Filip je ostao hladnokrvan. Servis viner pri 30:30 doneo mu je gem loptu, a u sledećem poenu je Sokov udarac očešao vrh mreže i završio u autu.

5:5 - Imao je srpski teniser svoju šansu pri 15:15 i 30:15, ali napravio je dve greške.

5:4 - Filip uzima "na razliku" još jedan gem na svoj servis. Nije bilo brejk lopte.

4:4 - Sok se vratio praksi sa početka meča, osvojivši gem bez izgubljenog poena. Pri 30:0 je njegova loptica "liznula" osnovnu liniju i Krajinovićev "čelendž" nije urodio plodom.

4:3 - RIBREJK... Nije uspeo Krajinović da potvrdi malopre stečenu prednost i približi se osvajanju seta. Posle 0:30 je uhvatio priključak u dugoj razmeni sa osnovne linije, ali usledila je dupla servis greška za 15:40, kao najava gubitka gema.

4:2 - BREJK! Sok je pri vođstvu od 40:15 "pustio" Krajinovića nazad u gem, dvostrukom servis greškom i potom promašenim prvim servisom. Prvu brejk loptu spasao je odličnom servis-volej kombinacijom, ali kod druge mu se "stegla" ruka i loptica je završila u autu.

3:2 - Filip je počeo gem dvostrukom servis greškom, ali ga to nimalo nije poremetilo, pošto je bez mnogo muke uzeo naredna četiri poena.

2:2 - I Sok je "reprizirao" svoj prvi servis gem, osvojivši ga "sa nulom".

2:1 - Još jedan gem za Krajinovića posle 40:40.

1:1 - Sok osvaja gem bez izgubljenog poena.

1:0 - Prvi gem odigran je na razliku. Sok je vinerom iz forhenda izjednačio na 40:40, Filip je zatim odservirao as, pa sjajno skratio loptu odmah posle protivnikovog reterna.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC