• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Ništa nije pokidano!

Autor mondo.ba

Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur na sreću nije ništa polomio niti pokidao, ali još nije sigurno hoće li biti spreman za nastup na predstojećem Australijan Openu.

  Sarajevski teniser je u osmini finala ATP turnira u Sidneju obnovio povredu zadnje lože zbog čega je predao meč domaćem teniseru Aleksu De Minauru.

U trenutku predaje, Australijanac je vodio sa 1:0 u setovima i 3:0 u drugom setu, a naknadno je Džumhur predao i meč u dubl konkurenciji u kojoj je sa Čehom Romanom Jebavijem stigao do četvrtfinala. Tako su se Poljak Lukaš Kubot i Brazilac Marselo Melo bez borbe plasirali u polufinale.

„Odradio sam ultrazvuk. Hvala Bogu nista nije pokidano, postoji malo nategnuće, sto je odlično ali opet zadnja loža je jako komplikovana i moram se paziti. Pitanje je da li imam vremena da do ponedjeljka budem 100 % ali postoji mogućnost da budem. Radimo non-stop terapije i sve sto je potrebno“, rekao je Džumhur.

Iako je njegov nastup neizvjestan, žrijeban je za prvi gren slemu sezone u Melburnu i ako se oporavi od povrede u prvom kolu će odmjeriti snage sa Paolom Lorencijem iz Italije.

Dosad je Damir protiv 45. tenisera svijeta igrao jednom i stigao do pobjede 2:0 u setovima u Sankt Peterburgu.

U slučaju da eliminiše Italijana, slijedi mu dvoboj sa boljim iz meča između Australijanca Džona Milmana i Borne Ćorića iz Hrvatske, a u projektovanom trećem kolu bi se najvjerovatnije sastao sa prvim reketom planete, Špancem Rafaelom Nadalom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC