• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić: Uz podršku Nišlija do iznenađenja

Autor mondo.rs

Selektor Dejvis kup tima Srbije najavljuje težak meč sa Amerikancima u oslabljenom sastavu, ali očekuje, kao i uvek, "vetar u leđa" sa tribina "Čaira". Ne isključuje mogućnost da zaigra, uprkos povlačenju iz reprezentacije

 Nenad Zimonjić o meču sa SAD Dejvis kup Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nenad Zimonjić zna da će reprezentacija Srbije biti na velikom ispitu od 2. do 4. februara u Nišu, kada im na megdan u prvom kolu Svetske grupe stiže selekcija Sjedinjenih Američkih Država.

Srbija na tom duelu neće nastupati u najjačem sastavu, igraće bez trojice igrača koji su najbolje plasirani na ATP listi. Za razliku od domaćeg tima, Amerikanci dolaze u Niš gotovo kompletni.

Izostaće Džek Sok, trenutno najbolji američki teniser na devetom mestu ATP liste, ali će Džim Kurijer moći da računa na četvoricu igrača koji su plasirani u Top 50. To su Sem Kveri, 13. na ATP listi, Džon Izner, koji je tri mesta slabije rangiran, Rajan Herison, 45. igrač sveta i Stiv Džonson, 48. na listi.

Srbija je do sada dva puta igrala protiv Amerikanaca, i to u kompletnom sastavu, i oba puta je izvojevala tesne pobede. Ovoga puta otežavajuća okolnost je što neće igrati ni Novak Đoković, ni Filip Krajinović, ni Viktor Troicki.

"Očekuje nas izuzetno težak meč protiv reprezentacije SAD. Do sada smo imali priliku da dva puta igramo protiv njih u Svetskoj grupi i oba puta smo slavili u izuzetno neizvesnim mečevima. U tim mečevima smo učestvovali u najjačem sastavu, a ovog puta povrede su nas omele da budemo najbolji, tako da će biti izuzetno teško. Imali smo priliku da biramo podlogu što je jedini adut u ovom slučaju i naravno velika podrška publike koja je u Nišu uvek bila sjajna. I do sada smo sve mečeve u Nišu pobeđivali, nadam se da ćemo naći načina da i ovog puta uspemo u tome", poručio je Nenad Zimonjić.

Selektor je objasnio gde vidi prednost Srbije.

"Američki tim je izuzetno jak, Kveri, Izner, Džonson, Harison, svi su u top 50 na svetu. Imaju dosta kombinacija što se dubla tiče, u singlu dosta iskustva imaju i Kveri i Izner, tako da će biti izuetno teški protvnici. Sve njih karakteriše izuzetno jak servis, naročito Iznera i Kverija, pa našim igračima sigurno neće biti lako da se nose sa njihovim najjačim oružjem. Opet šljaka je najslabija njihova podloga, zato smo je izabrali, a opet podloga na kojoj i Lajović i Đere igraju izuzetno dobro i mislim da tu leži naša mogućnost da iznenadimo velikog favorita u ovom susretu".

Iako se povukao iz reprezentacije, Zimonjić ne odbacuje mogućnost da ipak zaigra u dublu protiv Amerikanaca.

"Od ove godine u Svetskoj grupi uvedeno je pravilo da svaki selektor može da prijavi pet igrača, tako da imaćemo priliku da gledamo prvi put u repreznetaciji Nikolu Milojevića, Peđu Krstina i Miljana Zekića. Opet u slučaju neke povrede ili bilo čega drugog imam pravo da zamenim dva igrača, to je pravilo važilo i ranije, neposredno pre žreba, koji je u četvrtak. Nadam se da do toga neće doći, a ako se desi, čisto da bismo popunili tih pet igrača, možda ja uskočim, ali isključivo u slučaju povrede. Ne verujem da ću nastupati, jer voleo bih da šansu dobiju mlađi igrači, neko ko nije imao prilike do sada da učestvuje u Dejvis kupu. Smatram da je moje igranje u reprezentaciji 23 godine više nego dovoljno".

Zimonjić napominje da je publika u Nišu uvek igrala važnu ulogu u mečevima reprezentacije i nada se da će tako biti i početkom februara.

"Mislim da je podrška publike u svim Dejvis kup mečevima izuzetno važna, i to je uvek velika prednost kada se igra kod kuće. Verujem da će i Amerikanci imati podršku, jer ih njihova publika prati na svim susretima širom sveta. Opet, sa druge strane, publika u Nišu imaće prilike da gleda igrače koji su bili u prvih deset na svetu, i koji su i trenutno izuzetno visoko rangirani, uživaće svakako u lepom tenisu. Za nas je najvažnije da nam daju podršku i budu nam vetar u leđa. Dejvis kup je takmičenje karakteristično po tome što se dešavaju velika iznenađenja i velike pobede, tako da očekujem da u Nišu bude prilika za Lajovića i Đerea, kao i za ostale članove reprezentacije da dođu do velikog trijumfa", zaključio je selektor Srbije Nenad Zimonjić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC