• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pizzagate" i satanizam: Tenis obrisao sve tvitove

Autor mondo.rs

Dok je igrao čelendžere i fjučerse malo ko je bio zainteresovan za simpatije koje je, sudeći prema Twitteru, Tenis Sandgren gajio prema idejama tvrde desnice. Međutim, stvari su se promenile "preko noći".

Dok je igrao fjučerse i čelendžere američkoj sportskoj javnosti nije preterano smetalo to što Tenis Sandgren gaji otvorene simpatije prema republikancima i Donaldu Trampu, mada je bilo onih koji su ukazivali da na Twitteru često "lajkuje" i "ritvituje" postove u kojima se dovodi u pitanje rasna jednakost i veličaju ideje bliske tvrdoj desnici.

Međutim, kada se senzacionalno plasirao u četvrtfinale Australijan opena i na tom putu izbacio (9) Stena Vavrinku i (5) Dominika Tima, interesovanje za momka čudnog imena iz Tenesija rapidno se povećalo. A, to je značilo i "kopanje" po njegovoj "online" prošlosti koja je nedvosmisleno upućivala na to da, recimo, ne smatra da od dece treba očekivati da gaje ista osećanja prema vršnjacima drugačije boje kože.



"Pizzagate" afera potresala je američku javnost tokom kampanje koju su Doland Tramp i Hilari Klinton vodili za mesto predsednika, a uporište je imala u mejlovima Klintonove i prvog čoveka njene kampanje, Džona Podeste, do kojih je "WikiLeaks" došao i objavio ih. Republikanci su tvrdili da se u određenim šifrovanim znacima i porukama iz tih prepiski može zaključiti da nekoliko lanaca italijanske hrane u vlasništvu uticajnih demokrata zapravo služi za trgovinu ljudima. Iako su mnoge organizacije, računajući i FBI, demantovale da je reč o osnovanim optužbama do danas je veliki broj Trampovih pristalica ostao pri uverenju da je priča tačna i realna. Sandgren je, sudeći prema tvitovima, bio jedan od njih.

Nakon što je imao i neprijatnu konferenciju za medije u Melburnu, gde je jedan od novinara insistirao na razgovoru o ovim temama, kao i na Sandgrenovom uverenju da je afera "Pizzagate" realna, 97. teniser sveta koji će se za polufinale boriti sa Hjeon Čungom odlučio je izbriše sve što je ikada pisao i radio na Twitteru!

Potom, rekao je da želi "čist početak" i demantovao da je desničar, mada su mediji u SAD to shvatili na svoj način - da ima mnogo toga što on želi da sakrije.

Sandgren je danas demantovao da podržava desničarske pokrete.

On je u intervjuu za ESPN naveo da je svoje tvitove iz poslednjih nekoliko godina obrisao, ali ne zato što je to nešto čega se treba stideti, već zato što želi "čist početak".

"Ja nisam takva osoba ni u jednom od tih pogleda", rekao je 26-godišnji teniser iz Tenesija, koji sebe opisuje kao pobožnog Hrišćanina.

"Ljudi to mogu da snime, da sačuvaju, da podele sve što žele. Ja to znam, to je što je... Mislim da nije loš način da se krene napred", dodao je Sandgren.

U jednom od tvitova koji je "ovekovečio" screenshot, Sandgren je napisao da veruje u to da Hilari Klinton učestvuje u satanističkim ritualima.

Pre dolaska u Melburn, Sandgren je odigrao samo osam mečeva na ATP nivou i zabeležio skor 2-6. Samo se dva puta u karijeri dokopao glavnog žreba nekog gren slem takmičenja, ali bez da je prošao prvu rundu.

Zanimljivo, Tenis Sandgren je teniser iz Tenesija, ali je ime dobio po dedi koji se nije bavio ni tenisom, niti živeo u Tenesiju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC