• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZOI: Slovenija bolja od SAD u hokeju!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Američki hokejaši na dosadašnjim olimpijskim igrama osvojili su dvije zlatne, osam srebrnih i jednu bronzanu medalju, dok je Slovencima ovo tek drugi nastup.

Hokejaška reprezentacija Slovenija priredila je veliko iznenađenje na otvaranju muškog turnira na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Slovenija je u sjajnoj utakmici prvog kola grupe “B“ napravila veliki preokret i u produžetku rezultatom 3:2 savladala favorizovanu reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država.

Slovenački junak bio je Jan Muršak, hokejaš švedske Frolunde koji je postigao gol nakon svega 38 sekundi u produžetku za veliko slavlje “zmajčeka“.

Prethodno, Amerikanci su golovima Brajana O'Nila u prvoj i Džordana Grinveja u drugoj trećini stigli do sigurnog vođstva od 2:0. Ipak, u posljednjem periodu Slovenci su bili sjajni, te golovima Jana Urbasa i Muršaka minutu i 37 sekundi prije isteka vremena izjednačili na 2:2 i izborili produžetak.

Važno je naglasiti da je ovo bila prva pobjeda Slovenije nad SAD-om na nekom od velikih hokejaških takmičenja. Američki hokejaši na dosadašnjim olimpijskim igrama osvojili su dvije zlatne, osam srebrnih i jednu bronzanu medalju, dok je Slovencima ovo tek drugi nastup. Prije četiri godine u Sočiju zauzeli su sedmo mjesto.

U drugom meču prvog kola grupe “B“ Slovačka je sa 3:2, ali u regularnom vremenu, savladala “Olimpijske sportiste iz Rusije“. Sutra se na ZOI igraju utakmice prvog kola grupa “A“ i “C“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC