• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cerić: Okrećem se Evropskom i Svjetskom prvenstvu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Treba naglasiti da od maja počinju kvalifikacije za Olimpijske igre. Sada sam treća na svjetskoj rang listi, tako da olimpijska norma ne bi trebala biti problem".

Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić nakon osvajanja zlatne medalje u Ekaterinburgu naglasila je da je zadovoljna trenutnom formom, te da je u ostatku godine fokusirana na Evropsko prvenstvo u aprilu i Svjetsko prvenstvo u septembru.

“Mogu reći da sam jako zadovoljna ovim turnirom i kako sam ga odradila. Bila sam superiorna u nekim borbama. Turnir mi je drugi ove godine, prethodno sam radila u Dizeldorfu, a sada sam osvojila 'Grand Slam' u Rusiji. Zadovoljna sam s formom i ove sezone očekujem da bude još uspješnija nego prošla. Prošle godine sam osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu, što mi je dalo motiv da radim još boje. Nadam se da ću tempirati formu za Evropsko prvenstvo krajem aprila i Svjetsko prvenstvo u septembru. Naravno, treba naglasiti da od maja počinju kvalifikacije za Olimpijske igre. Sada sam treća na svjetskoj rang listi, tako da olimpijska norma ne bi trebala biti problem“, kazala je Cerić.

Za ispunjavanje olimpijske norme za igre u Tokiju neophodno je u maju 2020. godine biti među 18 najboljih na svjetskoj rang listi, tako da Cerić u toj namjeri može spriječiti samo neka povreda.

Branislav Crnogorac, predsjednik Džudo saveza BiH i selektor reprezentacije kazao je kako je ponosan ne samo na fenomenalne rezultate Cerić, nego i svih ostalih takmičara.

“Ovoga puta radi se o 'Grand Slamu' u Rusiji na kojem je Larisa Cerić ostvarila izvanredan rezultat osvojivši prvo mjesto. Znamo da je prošla godina bila izuzetno uspješna, osvojili smo dvije svjetske i četiri evropske medalje. I ova sezone počinje izvanrednim rezultatom. Ono što džudo sport ističe kao najtrofejniji u BiH je to što iz godine u godinu koračamo naprijed. Vrlo bitno je da nikada nismo išli unazad. Ovaj rezultat je dokaz da idemo naprijed. Ovo je prvi put da je neko iz džudo sporta osvojio 'Grand Slam' titulu i to na superioran način. Ovaj 'Grand Slam' je jedno od najjačih takmičenja u toku godine, ali poseban će fokus biti na Evropsko seniorsko prvenstvo u Izraelu i Svjetsko prvenstvo u Bakuu“, naglasio je Crnogorac.

Bh. selektor je dodao da Cerić iz dana u dan potvrđuje svjetsku klasu, te da je "zlato na 'Grand Slamu' šlag na torti".

Na 'Grand Slamu' u Ekaterinburgu učestvovali su još Petar Zadro i Harun Sadiković, ali su takmičenje okončali u prvom kolu.

Džudo savez BiH će 24. i 25. aprila na Ilidži organizovati Evropski juniorski kup na kojem će učestvovati oko 300 takmičara iz 17 zemalja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC