• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki se baš muči, 6-14 od oktobra 2017.

Autor mondo.rs

Od kada je na Mastersu u Šangaju stigao do četvrtfinala, srpski as samo jednom je vezao dvije pobjede na turniru - u Sofiji, u februaru. U Istanbulu je, bar, prekinuo seriju od pet uzastopnih poraza.

 ISTANBUL - Troicki pobijedio Da Silvu Izvor: MN PRESS

Pobjedom nad dobitnikom "vajld karda" Bernardom Tomićem od 3:6, 6:0, 7:5, naš teniski as (6) Viktor Troicki stavio je samo tačku na seriju poraza, ne i na dug period mučenja sa formom i rezultatima.

Već u drugom kolu ATP turnira u Istanbulu, kategorije 250, Beograđanina je lako zaustavio brazilski veteran, Rožerio Dutra Da Silva - 2:6, 3:6.

Troicki je u prvom susretu sa trenutno 121. teniserom svijeta iskoristio jednu od sedam brejk lopti, osvojio svega 52 odsto poena na ubačeni prvi, odnosno 33 odsto na drugi servis i prilično brzo pružio ruku rivalu koji je osvojio 61 odsto poena više tokom meča – 42:108.

Troicki, koji je serijom loših rezultata računajući od oktobra prošle godine pao na 71. mjesto ATP liste, prvi brejk napravio je u finišu drugog seta pri rezultatu 2:6, 2:4 za rivala, ali je Dutra Da Silva već u narednom gemu napravio ribrejk, poveo 3:5 i potom sa jednim izgubljenim poenom dobio njihov prvi međusobni duel poslije kojeg će se u četvrtfinalu sastati sa japanskim teniserom Tarom Danijelom.

Troicki je u karijeri osvojio tri titule iz devet ATP finala (Moskva 2010, Sidnej 2015, 2016), a 2011. godine ostvario je i najbolji plasman - 12. mjesto na rang listi. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je Dejvis kup 2010. godine, uz nekoliko važnih pobjeda izvojevanih u singlu.

Od kada je na Mastersu u Šangaju stigao do četvrtfinala i izgubio od Huana Martina Del Potra u tri seta, svojevremeno 12. teniser svijeta samo je jednom vezao dvije pobjede na turniru, odnosno prošao u treće kolo.

Bilo je to u februaru u Sofiji, gdje je nakon eliminacije Ernestsa Gulbisa i Denisa Istomina izgubio od Stena Vavrinke.

Zbirno, u Stokholmu, Beču, Parizu, Dohi, Sidneju, Australijan openu, Sofiji, Roterdamu, Dubaiju, Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu, Budimpešti i Istanbulu zabeležio je ukupan skor 6-14. Naš teniser upao je u seriju poraza poslije Roterdama, gde je prvo savladao Jana-Lenarda Štrufa, pa izgubio od Tomaša Berdiha, nakon čega je vezao eliminacije u prvim mečevima na narednih pet turnira sve do dolaska u Istanbul i trijumfa nad trenutno 210. teniserom svijeta, Tomićem.

Na turniru u Istanbulu, koji je u ATP kalendar uvršten 2015. godine i koji je ove sezone obezbijedio nagradni fond od 486.145 evra, odlično "gura" naš mladi teniser Laslo Đere koji je u prvom kolu izbacio Istomina rezultatom 7:6, 7:6, a potom i (3) Andreasa Sepija 6:3, 6:7, 6:3.

Naredni Đereov rival biće pobjednik duela (5) Paolo Lorenci - Marko Trunjeli.

U najvećem evropskom gradu, koji prema posljednjem popisu ima nešto preko 15 miliona stanovnika, Dušan Lajović savladao je Džona Milmana 6:4, 6:0 u utorak, nakon čega će se u četvrtak sastati sa Žeremijem Šardijem sa kojim ima skor 2:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC