• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Promocija sporta za najmlađe

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Najviše pažnje na Sajmu sporta Republike Srpske privukli su poznati sportisti iz Srbije sa kojima su se mnogi fotografisali.

Prvi Sajam sporta Republike Srpske danas je otvoren u Banjaluci, na Banjalučkom velesajmu, gdje je oko 40 sportskih saveza predstavilo svoj rad i sportove.

"Ponosna sam da smo organizovali prvi Sajam sporta RS. Ministarstvo je željelo da što više djece vidi koje sve vrste sporta imamo i da se što više djece uključi u sport", rekla je Jasmina Davidović, ministar porodice omladine i sporta u Vladi RS, koja je otvorila sajam.

Napomenula je da u Srpskoj postoji 43 sportska saveza, te preko 1.500 klubova i škola.

"Ponosna sam i da u situaciji kada baš nisu dobri uslovi za razvoj sporta, sport u Srpskoj napreduje", rekla je ona i dodala da to pokazuje i broj klubova i uspjesi sportista.

Današnjem sajmu u Banjaluci, osim domaćih sportista, prisustvuju i Željko Tanasković, predsjednik Saveza za školski sport Srbije, Milan Gurović, proslavljeni košarkaš Srbije, Radoslav Nesterović, slovenački košarkaš, te Nemanja Majdov, aktuelni svjetski prvak u džudou.

Okupljeni na sajmu iskoristili su priliku da se fotografišu sa proslavljenim sportistima, te da se oporobaju u nekima od sportova koji su danas predstavljeni.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se ovim sajmom nastavlja bogat sportski vikend u gradu na Vrbasu, te da je to prilika da se predstave sportski savezi i klubovi i razmjene iskustva.

"Grad Banjaluka, koji je evropski grad sporta, ove godine je vrlo zainteresovan za ovakve događaje, promociju sporta, razvoj sportske infrastrukture", kazao je Radojičić i dodao da će ove godine biti građene trim staze, teretane u prirodi i nova sportska dvorana.

Podsjetio je na projekat "Sport u škole" za koji je Banjaluka spremna, ali čekaju odobrenje resornog ministarstva, kako bi u osnovnim školama u Banjaluci bili ponuđeni dodatni časovi fizičkog vaspitanja i sportske aktivnosti.

"Cilj je da djeca imaju više aktivnosti i da imaju profesonalno vođenje fizičkog vaspitanja i sportskih aktivnosti i da se time poboljša njihova fizička kondicija, ali i da se klubovima ponudi više potencijalnih sportista", naglasio je Radojičić.

Tokom današnjeg Sajma sporta na terenima će biti predstavljeni sportski ples, aikido, kik-boks, rukomet, košarka, odbojka, tenis, stoni tenis, atletika, džudo, karate, fudbal, gimnastika, džiu-džicu, boks, hrvanje i tekvondo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC