• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki džudisti na Putinovom turniru

Autor mondo.ba

Džudo klub Banjaluka učestovovao je na veoma snažnom međunarodnom turniru u Sankt Peterburgu, koji je lično otvorio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Banjalučani su na poziv kluba "Turbostroitelj" iz Sankt Peterburga se takmičili sa oko 800 džudista iz 16 zemalja na šestom po redu džudo turniru u čast 80. rođendana tamošnjeg legendarnog trenera Anatolija Rahljina.

"Pismo podrške došlo je direktno od predsjednika Svjetske džudo federacije Mauriciusa Vizera, kao i predsjednika Rusije Vladimria Putina, koji je i pored velikih obaveza u pripremi Ekonomskog foruma, otvorio ovo takmičenje", navedeno je između ostalog u saopštenju Džudo kluba Banjaluka.

Trener džudista iz Banjaluke i majstor treći dan Dejan Ćup istakao je da dosad nisu učestvovali na ovako velikom takmičenju, kakvo je bilo u Sankt Peterburgu.

"U jednoj kategoriji takmičilo se i po 74 takmičara. Naš Jovan Lovrić u super teškoj kategoriji imao je odličan nastup, prošao je tri kola pobijedivši maksimalnim rezultatom, ali zbog povrede ruke stao na domak medalje. Mi smo prezadovljni rezultatom s obzirom na uslove u kojima treniramo i samofinansiranju od članarine. Šteta je međutim da nam ovakvi talenti propadaju zbog elementarnih uslova za trening, koje imaju mnogi klubovi u Republici Srpskoj u mnogo manjim mjestima od najvećeg grada", rekao je on.

Predsjednik banjalučkih džudista Zoran Ćup, inače majstor šesti dan, istakao je da je turnir u Rusiji bio izuzetan doživljaj i podsticaj za dalji rad da pronađe rješenja za adekvatne uslove treniniranja.

"Hvala gradu Banjaluci i svima koji su pomogli da odemo na ovo veliko prestižno takmičenje, a naročito predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, koji ima veliko razumijevanje i istančan osjećaj za sport", dodao je prvi čovjek Džudo kluba Banjaluka.

Pred džudistima iz grada na Vrbasu su pripreme za organizaciju 12. međunarodnog turnira „Stevan Marković“ koje je prošle godine okupio 500 učesnika iz 39 klubova i šest evropskih zemalja i prilika da na jesen uzvrate gostoprimstvo članovima i rukovodstvu Putinovog kluba.

Džudo klub Banjaluka sa 33.godišnjom tradicijom je osvajač na hiljade pojedinačnih medalja različitog nivoa, od lokalnih do međunarodnih. Ekipni je višestruki šampion države i osvajač kupa. Kao zvanični predstavnik BiH u Kupu evropskih šampiona osvajanjem devetog mjesta i dalje drži najbolji ekipni rejting u ovom olimpijskom sportu u BiH.

Trenutno radi u teškim uslovima u OŠ „Sveti Sava“, gdje na dotrajalom i nedovoljnom broju tatami strunjača sa oskudnim brojem treninga pokušava da obezbijedi namjensku salu za treniranje i nove strunjače.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC