• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Split domaćin EP u vaterpolu 2022!

Autor mondo.rs

Hrvatska će 2022. godine biti domaćin prvenstva Evrope u vaterpolu. Utakmice će se igrati u splitskoj Spaladijum areni. Split je bio domaćin i 1981, a Jugoslavija je tada ostala bez medalje.

 Split domaćin EP u vaterpolu 2022! Izvor: MN PRESS

Hrvatska je poslednju i jedinu zlatnu medalju na evropski prvenstvima u vaterpolo osvojila 2010. godine u Zagrebu. Od te godine "delfini" su postavili apsolutnu dominaciju na šampionatima Starog kontinenta, okitivši se sa četiri uzastopna zlatna odličja.

Šampionate u Ajndhovenu, Budimpešti, Beogradu i Barseloni završavali smo kao prvaci, dok su Hrvati nakon Zagreba osvojili samo jednu bronzu.

Novu priliku "barakude" će imati za dve godine u Budimpešti, a onda će im se ukazati još bolja prilika, jer će Split biti domaćin Evropskog prvenstva 2022. godine.

"Velika stvar i za hrvatski sport i za grad Split. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i mislim da ćemo to izvanredno organizirati te da ćemo uživati u fantastičnom prvenstvu", rekao je Mladen Drnasin, predsednik Hrvatskog vaterpolo saveza.

Sve utakmice igraće se u splitskoj Spaladijum areni. Split je već jednom bio domaćin EP za vaterpoliste, ali davne 1981. godine. Zanimljivo, Jugoslavija tada nije osvojila medalju, a zlatno je pripalo Zapadnim Nemcima, koji su osvojili prvu od dve titule u istoriji.

Naš nacionalni tim, od raspada SFRJ, samo jednom nije uspeo da osvoji medalju – 1999. u Firenci. Pod imenom Srbija na EP imamo četiri zlata, srebro i bronzu.

Ukoliko Srbija osvoji zlato u Budimpešti za dve godine, izjednačiće se sa mađarskim pionirima vaterpola, koji su od 1926. do 1938. bili neprikosnoveni u Evropi sa pet vezanih titula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC