• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borković treći u TCR: "Imam neraščišćenih računa"

Autor mondo.rs

Postojao je scenario po kom je najbolji srpski automobilista mogao i do titule, ali je na kraju sezonu završio kao trećeplasirani. Da li će se takmičiti i naredne godine u TCR Evropa šampionatu?

 Borković treći u TCR: "Imam neraščišćenih računa" Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Kraj sezone u TCR Evropa šampionatu!

Najbolji srpski automobilsita Dušan Borković je u generalnom plasmanu na kraju zauzeo odlično treće mesto, a druga pozicija mu je izmakla "za dlaku" pošto je na poslednjoj trci voženoj na stazi "Katalunja" u Barseloni - ostao bez plasmana.

Kako se navodi u saopštenju njegovog tima, na stazi se desio "nezapamćeni incident u kojem su ga čak trojica vozača namerno izbacila sa staze".

Da je Borković uspeo da se nađe među deset najboljih u Barseloni, završio bi sezonu kao drugoplasirani, postojao je i scenario po kom je mogao i do titule, ali je i bez obzira na to njegova godina u TCR Evropa bila impresivna.

Najzaslužniji je i što je njegov tim u plasmanu "konstruktora" zauzeo drugu poziciju - pošto je na svom saldu sakupio više bodova nego ostala trojica klupskih kolega zajedno.


Već posle nekoliko krivina u prvom krugu trke u Barseloni - tandem Hell racing tima u Hondama Fajls i Taši zakucali su se u Borkovića, gotovo ga izbacivši sa staze, da bi posle nekoliko sekundi, potpuno nesportski Mikel Askona udario Hjunai srpskog vozača, okrenuvši ga i poslavši pravo na Tašija, pa su obojica izleteli van staze, navodi se u saopštenju njegovog tima.

To nije prvi taav incident tokom ove sezone kada su Borkoviću oduzimani bodovi.

Izvor: MONDO/MN Press


Borković je istakao da "ne može reći da je srećan", ali da ne može da vrati vreme i da je dobro što je makar završio kao trećeplasirani u generalnom plasmanu.

"Na početku godine, slobodno mogu reći, da sam bio najveći kandidat za titulu, i po vožnji, i po brzini, i po pobedama. Ali mnogo toga se desilo na moju štetu, pa sam na kraju ipak dokazao koliko vredim. Videćemo za sledeću godinu, imam veliku želju da ostanem u ovom šampionatu i vratim titulu, imam dosta neraščišćenih računa"
, poručio je Dušan Borković posle neobične trke.", rekao je Borković posle trke.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC