• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od zlata, Štefanek osvojio srebro!

Autor mondo.rs

Davor Štefanek nije uspio da stigne do drugog svetskog zlata. Ono je u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimiskim stilom pripalo Artemu Surkovu, koji je pobijedio 7:0.

Loše poslijepodne za srpske rvače na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Ali, oko vrata Davora Štefaneka, ipak, siija kao zlato - srebrna medalja osvojena u kategoriji do 67. kilograma grčko rimskim stilom! To je aktuelnom olimpijskom šampionu treća medalja sa svjetskih šampionata, pošto je prethodno imao jedno zlato i bronzu.

Štefanek je u finalu poražen od Artema Surkova 7:0. Ruskom takmičaru, aktuelnom i dvostrukom uzastopnom evropskom prvaku, ovo je prvo svjetsko zlato.

Nažalost, prije Štefaneka još dvojica srpskih rvača su ostala bez pobjeda, a Kristijan Fris bez medalje. On je u borbi za treće mjesto poražen od Kineza Sailikea Valihana 9:0. U pitanju je kategorija do 60 kilograma grčko-rimiskim stilom.

Ni Mihajl Kajala nije uspio da stigne do finala. Boriće se u nedjelju za bronzu. U kategoriji do 97 kilograma grčko-rimskim stilom poražen je u polufinalu od Bugarina Kirila Milenova 3:0.

UŽIVO:

Aktuelni olimpijski šampion, Davor Štefanek, ima priliku da se na Svetskom prvenstvu po drugi put u karijeri okiti zlatnom medaljom.

Srbin do finala nije izgubio nijedan poen i sve rivale je tukao "nulom". Na putu ka finalu eliminisao je Danijela Janečića (9:0) iz Hrvatske, Hung Džing-Hua (10:0) iz Kineskog Tajpeha, Frederika Bjerehusa (4:0) iz Danske i Ževorža Sahakjana (8:0) iz Poljske.

Rival u finalu mu je Artem Surkov iz Rusije. Rus je inače dvostruki uzastopni evropski prvak (2017. i 2018), a najveći uspeh na svetskim prvenstvima je upravo ovo finale, jer je prethodno dva puta bio bronzani (2015. i 2017).

U bogatoj riznici medalja Davora Štefaneka izdvajaju se olimpijsko iz Rija 2016. i svetsko zlato iz Taškenta 24. Štefanek ima i svetsku bronzu iz Las Vegasa 2015.



- Dvojica rvača koje je Štefanek porazio, Janečić iz Hrvatske i Sahakjan iz Poljske bore se za bronzu u kategoriji 67 kilograma grćko-rimskim stilom. Posle ovog meča sledi finale!

- Ni Mihajl Kajala nije uspeo da stigne do finala. Boriće se u nedelju za bronzu. On je u kategoriji 90 kilograma grčko-rimskim stilom poražen u polufinalu od Bugarina Kirila Milenova 3:0.

- Nažalost, Kristijan Fris nije uspeo da osvoji bronzu. On je u borbi za treće mesto poražen od Kineta Sailikea Valihana 9:0. U pitanju je kategorija 60 kilograma grčko-rimiskim stilom.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Malo li je??? Bravo majstore!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC