• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel bolji od Dervente

Autor mondo.ba

U uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici, rukometaši Borca m:tel minimalno su večeras u dvorani Borik savladali ekipu Dervente, 26:25.

U prvih 20 minuta viđena je izjednačena igra u kojoj nijedna ekipa nije uspjela doći do veće prednosti od dva gola. Tek u finišu prvog poluvremena činilo se da su domaći rukometaši slomili otpor Dervente.

Ipak, tako nisu mislili gostujući igrači koji su, i pored bolje igre izabranika Bojana Unčanina, zadržali rezultatski priključak. Na kraju prvog dijela rezultat je glasio 14:11 za rukometaše Borca m:tel.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju igrači Dervente i u prvih pet minuta prilaze na minimalni zaostatak, 16:15. U narednih pet minuta "crveno-plavi" dodaju gas i ponovo odlaze na plus tri, 20:17. To je bio znak treneru gostiju da zatraži minut odmora, nakon kojeg njegovi izabranici ponovo dolaze na minus jedan, 20:19.

Imali su gosti tri napada da izjednače, ali ih je u tome spriječio fenomenalnim odbranama Bojan Ljubišić. U 48. minutu Bojan Unčanin traži tajm aut, nakon kojeg rukometaši Borca m:tel ponovo dodaju gas i sa tri vezana pogotka odlaze na plus četiri, 23:19.

Na drugoj strani golman gostiju, Starčević, zaustavlja nalet domaćih što koriste njegovi saigrači i u 57. minutu izjednačavaju rezultat, 23:23. Prednost Borcu m:tel vraća Bojan Rađenović, nakon čega Stefan Miljković pravi faul za isključenje od dva minut. Još jednom fenomenalnom intervencijom Ljubišić zaustavlja napad gostiju, a nakon faula nad Ćelićem,Dejan Unčanin pogođa iz sedmerca i u posljednji minut "crveno-plavi" ulaze sa dva gola prednosti.

Rukometaši Dervente brzo realizuju napad i ponovo dolaze na minus jedan, ali novi prekršaj za sedmerac ponovo realizuje iskusni Unčanin, tako da je gol gostiju u posljednjim sekundama meča nije ugrozio pobjedu Banjalučana.

Na kraju u zaostalom meču drugog kola Premijer lige BiH: Borac m:tel - Derventa 26:25.

Najbolji strijelac u domaćim redovima bio je Đurđević sa šest golova, dok su Rađenović i Unčanin postigli po pet. Bojan Unčanin u drugom poluvremenu zaustavio je osam udaraca, od čega tri sedmerca, a Slađan Subotić, koji je među stativama bio u prvih 30 minuta odbranio je sedam šuteva gostiju.

Na drugoj strani, Živanić je bio najefikasniji sa 10 pogodaka.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ČESTITAM

Nije mala stvar pobijediti Derventu u prepunoj dvorani Borik i to čak sa jednim golom razlike.

Jovo

@ČESTITAM Nije baš tako.Bio sam u praznoj dvorani i gledao vrlo blijedo izdanje.Šta bi od nekadašnjeg Borca?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC