• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuman: Šutali smo u golmana; Burić: Umor!

Autor mondo.ba

Selektor BiH Bilal Šuman ističe lošu igru u napadu protiv Čeha, dok golman Benjamin Burić podsjeća na tešku utakmicu i dug put iz Bjelorusije prije ovog meča.

Rukometna reprezentacija poražena je od Češke 25:20 u Tuzli u drugom kolu Grupe 5 kvalifikacija za EP.

Česi su zasluženo slavili jer su odigrali bolju odbranu, imali odličnog golmana koji je upisao 15 odbrana, sjajno trčali kontre i iskoristili priliku koju su im pružili „zmajevi“.

Selektor BiH Bilal Šuman poslije meča istakao je lošu igru u napadu.

"Mislim da je bilo mnogih šuteva koji nisu završili u golu Češke, da ne kažem da smo pogađali golmana, ne znam na kraju koliko je bilo, ali bilo ih je previše. Bilo je i u našoj odbrani previše grešaka tako da je to sve uzrokovalo ovaj rezultat“, rekao je Šuman.

Poslije pobjede nad Bjelorusijom u Minsku i poraza od Češke u Tuzli u prva dva kola, reprezentacija BiH ima dva boda u Grupi 5.

"Iskreno, mi smo planirali dva boda iz prva dva kola, ali planirali smo ih u Tuzli protiv Češke. Sve je otvoreno, nastavljamo sa kvalifikacijama u aprilu. Možemo mnogo bolje, bilo je tu i drugih faktora koji su uticali na rezultat. Obično ne pravimo ovakve greške, mislim da su ovi šutevi koji nisu završili u mreži presudili“, rekao je Šuman.

I golman Benjamin Burić ocijenio je da je nedopustivo da BiH kod kuće zabije samo 20 golova.

"Nije alibi, ali smo mrtvi izgledali od puta. Ne znam kako je uopšte moguće da igramo u četvrtak pa u subotu, ali to je neke druga tema. Dug put i napordna utakmica u Bjelorusiji, samo jedna noć prespavana su neki alibi, ali mi nismo bili svoji. Odlično je da primimo 25 golova, ali da damo 20 golova kući, to je smiješno. Mi moramo kod kuće da pobijedimo Bjelorusiju i da pobijedimo Fince i mi smo na Evropskom prvenstvu, imamo mi velike šanse“, rekao je Burić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC