• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS BiH:Laž je da samo u Bjelorusiju išli autobusom

Autor mondo.ba

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH sa kasno sinoć oglasio povodom objava na društvenim mrežama i u pojedinim medijima vezanih za organizaciju utakmica sa Bjelorusijom i Češkom.

 RS BiH:Laž je da samo u Bjelorusiju išli autobusom Izvor: MONDO/Samir Cacan

“S obzirom na brojne neistinite informacije koje se konstantno plasiraju putem sredstava informisanja i društvenih mreža, a upućenih na adresu UO RSBiH u vezi organizacije utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020., između BiH i Bjelorusije te Češke i BiH, nalazimo neophodnim javnost obavijestiti o slijedećem.

Članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH su izabrani na sjednici vanredne Skupštine Rukometnog saveza BiH koja je održana 26. avgusta 2018. godine.

Stanje u Rukometnom Savezu Bosne i Hercegovine u momentu kada je novi Upravni odbor imenovan, odnosno kada je početkom 9-og mjeseca održao sjednicu u prostorijama Saveza, bilo je slijedeće:

RS BiH nije imao porezni ID broj, a samim time ni transakcijski račun, telefoni u Rukometnom savezu su bili isključeni, Rukometni savez nije imao generalnog sekretara, administrativnog radnika, odnosno tačnije nijednog zaposlenog, server Rukometnog saveza su iz prostorija saveza odnijele (otuđile) nepoznate osobe, baza podataka o igračima je odnesena (otuđena) iz prostorija saveza, u prostorijama saveza nije zatečeno ništa od sportske opreme, nije pronađen nijedan ugovor sa sponzorima i dobavljačima sportske opreme i u pola kancelarija nije bilo električne energije", stoji u saopštenju RS BiH.

Kada se prednjim navodima doda činjenica da primopredaji dužnosti nije prisustvovao nijedan od članova odlazećeg UO, te da se na taj način nisu mogli dobiti podaci o ev. stanju sredstava RSBiH na računima drugih pravnih lica, kao ni podaci o sponzorima Saveza i reprezentacije BiH, te podaci o dobavljačima sportske opreme za reprezentaciju i ugovorima sa istim, mislimo da je apsolutno jasno sa kakvim se problemima susreo novi Upravni odbor pred početak premijer lige RSBiH za muškarce i žene 2018/2019 godine, te pred dvije kvalifikacione utakmice reprezentacije BiH za Evropsko prvenstvo 2020.godine.

Da bi RS BiH mogao funkcionisati najprije je bilo neophodno ponovo uključiti telefone i internet, do čega je došlo plaćanjem duga prema 'BH Telecomu' u iznosu od cca 800,00 KM, isključivo ličnim sredstvima članova novoizabranog UO.

Uz nevjerovatne opstrukcije, koje su se dijelom ogledale i činjenici da je nakon uključenja, mail adresa RSBiH non-stop zloupotrebljavana, a imajući u vidu stanje Saveza kako je naprijed opisano, novoizabrani članovi UORSBiH su uspjeli organizovati i početak premijer lige i obje utakmice kvalifikacija reprezentacije.

Kada je u pitanju organizacija utakmice i putovanje u Bjelorusiju, napominjemo da su novoizabrani članovi UO u veoma kratkom vremenu obezbjedili sredstva za pripreme reprezentacije u Tuzli, a potom odlazak u Bjelorusiju avionom i njihov povratak, takođe sa avionom, za šta je plaćeno 17.850,00 KM, čime ujedno demantujemo krajnje zlonamjernu informaciju da su igrači rukometne reprezentacije išli u Bjelorusiju autobusom.

Napominjemo da je RS BIH uplatio i dio duga selektoru gosp.Šuman Bilalu u iznosu od 20.000,00 KM.


Takođe je isplaćen i dug prema agenciji 'Lambada' u iznosu od 1.700,00 KM radi realizacije prevoza do i iz Beograda, odakle se putovalo avionom.

Želimo napomenuti i upoznati javnost da će svim igračima biti plaćeni putni troškovi do kraja sedmice, u toku je priprema odgovarajuće dokumentacije na temelju koje će se izvršiti ova isplata.

Neugodno smo iznenađeni da se novoizabranom UO spočitava i činjenica da je reprezentacija BiH odigrala dvije utakmice u dva dana, obzirom da je termin odigravanja ovih utakmica utvrđen ranije i svu odgovornost snosi raniji UO i generalni sekretar. U odnosu na ovu činjenicu novoizabrani UO ne želi niti može preuzeti bilo kakvu odgovornost. U vezi s tim napominjemo da smo u kontaktima sa EHF-om pokušali promjeniti termin utakmice sa Češkom za jedan dan, ali naprosto to nije bilo moguće.

Napominjemo da su nas potezi ranijeg UO i Generalnog sekretara koštali 'Gerfloor' podloge za utakmicu sa Češkom, koja od strane EHF-a nije dostavljena samo iz razloga jer su čelnici ranijeg UO RSBiH obavijestili EHF da RS BiH nema adresu!

Stoga je, u najmanju ruku, neozbiljno bilo kakvu odgovornost za ovu činjenicu pripisivati novoizabranom UO.” navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC